Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της επετείου μνήμης του Αγίου Γρηγορίου.

 

Ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπολης ΦΝΘ: 

 

“Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του φετινού εορτασμού της επετείου μνήμης του αγίου ΓΡΗΓΟ­ΡΙΟΥ του Θεολόγου στον ιερό Προσκυνηματικό Ναό του στην περιοχή της Νέας Καρβάλης κατά το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2023.

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

ΤΡΙΤΗ - 24.01.2023

 

6 μ.μ.: ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ - 25.01.2023

 

7.30 π.μ.: ο ΟΡΘΡΟΣ και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

10.45 π.μ.: η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ του ιερού σκηνώματος και της ιεράς Εικόνος του αγίου ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ στην κεντρική οδό του ΔΔ Νέας Καρβάλης Κα­βάλας.

 

11.15 π.μ.: ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ του νέου Εκθετηρίου ιερών εικόνων, εκκλησιαστι­κων ειδών, βιβλίων και ενθυμίων του ιερού Προσκυνήματος στον προαύλιο χώρο.

 

Οί ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν, απευθείας, από το κανάλι της τοπικής μας Εκκλησίας στο youtube, στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝΘ (www.im-philippon.gr) και από τον Ρ/Σ «ΠΑΡΟΥΣΙΑ» στους 103,7 FM.

 

Για τις εορταστικές εκδηλώσεις και για την ασφαλή πραγματοποίησή τους η ΙΜΦΝΘ έχει την απαραίτητη συνεργασία με τους αρμόδιους και υπεύθυνους φο­ρείς του Δήμου, του Στρατού και της Αστυνομίας της Καβάλας.”