Μητρόπολη Φίλιππων

Την Πέμπτη (25/04), στις 19:00 το απόγευμα, θα γίνει μουσική εκδήλωση με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας από τη σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στον Λιμένα Θάσου.

Το ΔΣ του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος "ΑΡΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – ΔΩΡΕΑ ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΙΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ" της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια της Μαργαρίτας Κιτσικοπούλου.

Η Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κατέθεσε νέα πρόταση για το θέμα της στέγασης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, θα γίνει «πένθιμη κωδωνοκρουσία» σε όλους τους ιερούς Ναούς της Ελλάδας και φυσικά της Καβάλας.

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας ανακοινώνει ότι έχει απαντηθεί από το Δ.Σ. του.

Την Πέμπτη (8/2) έγινε σύσκεψη και στη συνέχεια παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου για το πρόγραμμα εορτασμού των 100 χρόνων της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. 

Ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου μνήμης του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον ιερό Προσκυνηματικό Ναό του στην Νέα Καρβάλη.

Τον Οκτώβριο του 1924, η ιερά σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία του αοίδιμου Οικουμενικού Πατριάρχη Γρηγορίου Ζ' συστήνει μια νέα μητρόπολη με έδρα την πόλη της Καβάλας, δίνοντας σε αυτήν την ιστορική ονομασία της ιεράς μητρόπολης Φιλίππων και Νέστου.

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών στην πόλη της Καβάλας ανακοίνωσε η Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη δημιουργία κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Την Τρίτη (19/12) η διοίκηση της Στέγης Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση που βρίσκεται το κτίριο της Στέγης, για την κυριότητα του κτιρίου και για τα σχέδια της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις για το κτίριο.

Δωρεάν δύο λεωφορεία για την οργανωμένη και ομαδική μετάβαση στην Αθήνα την ημέρα της χειροτονίας του Παύλου ζίτσου διαθέτει η Ιερά Μητρόπολη Φίλιππων Νεαπόλεως και Θάσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. 

Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα της Τρίτης (17/10) ο πάτερ Κωνσταντίνος Σακαρίδης, που ήταν ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.,

15 υποτροφίες σε φοιτητές χορηγεί και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου στη μνήμη του μακαριστού Προκόπιου.

100 χρόνια από την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας γιορτάζει η Ιερά Μητρόπολη Φίλιππων Νεαπόλεως και Θάσου την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023. 

Τον Σεπτέμβριο του 2024 θα διεξαχθεί μεγάλο διεθνές συνέδριο με αφορμή τα 100 χρόνια από την Ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝΘ και ως προπαρασκευαστική δράση αυτού του συνεδρίου, θα γίνει φέτος, το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου, το 1ο Συνέδριο «Θρησκευτικές Περιηγήσεις Απόστολος Παύλος».

Συνάντηση είχαν ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Καβάλα. 

Ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου το ωρολόγιο πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα 2023.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 18:00 θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης

Την Πέμπτη (02/03) ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της επετείου μνήμης του Αγίου Γρηγορίου.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου πραγματοποιήθηκε το Σάβατο 31 Δεκεμβρίου 2022.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, η δράση του ΟΕΒΕ Καβάλας «Χριστούγεννα για όλους με δώρα αγάπης».

Εν όψει των Χριστουγέννων και με την φροντίδα του Κεντρικού Ταμείου Ευποιΐας της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Εκατοντάδες πιστοί της Καβάλας αντιδρούν στην επίσκεψη Επιφανίου στην Καβάλα.

Σε Καβάλα και Θάσο από 3 έως 6 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Σελίδες