Τους λόγους για τους οποίους σταμάτησε το έργο της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα τον Νοέμβριο του 2019 στο δημοτικό διαμέρισμα της Ποταμιάς ρωτά με ερώτηση που απευθύνει προς τη διοίκηση και το δημοτικό συμβούλιο Θάσου η Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

 

Προς

Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου

Τον κ. Δήμαρχο.

Τους Δημοτικούς Συμβούλους

 

«Αποκατάσταση του δρόμου στην Ποταμιά»

 

Έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Δ.Δ της Ποταμιάς Θάσου.

 

Το έργο για την αποκατάσταση των ζημιών του δρόμου ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια περίπου και δεν έχει αποπερατωθεί ακόμα, έχοντας ως συνέπεια η τρίτη είσοδος του χωριού να είναι κλειστή προς χρήση, προκαλώντας τις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

 

Απαιτούμαι άμεσα να συνεχιστεί η χρηματοδότησή του και να ολοκληρωθεί (να πέσουν τα ασφαλτικά, ο ηλεκτροφωτισμός, η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου κ.α) ούτος ώστε να δοθεί προς χρήση στους κατοίκους του χωριού.

 

Ρωτάμε την δημοτική αρχή αφού το έργο είναι δημοτικό, χρηματοδοτούμενο από πρόγραμμα γιατί σταμάτησαν οι εργασίες τόσο καιρό;

 

Πότε θα αποπερατωθεί; αφού είναι αναγκαίο για την αντιπλημμυρική θωράκιση του χωριού και την διαβίωση των κατοίκων.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

 

Χρυσάφης Νίκος

Κυριατζίδου Χαρίκλεια

Λαμπρινίδης Λάμπρος

 

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή οι κάτοικοι της Ποταμιάς βρέθηκαν στο σημείο του δρόμου που έχει υποχωρήσει και απέκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Λιμένα Ποταμιάς.