γράφει ο

Κώστας Παπακοσμάς

 

Μάιος του 1965 ο νεαρός Κωνσταντίνος “ακροβατεί” στην πολιτική σκηνή με αποτέλεσμα η εικόνα που είχε “χτίσει” ένα χρόνο πριν με την ανάληψη των καθηκόντων του και τον λαμπερό του γάμο να έχει πληγεί καθοριστικά.

 

Για την επαρχία είναι δημοφιλής και ιδιαίτερα αγαπητός.

 

Στη Νέα Καρβάλη Καβάλας εγκαινιάζει την 17η Μαΐου το εργοστάσιο των Φωσφορικών Λιπασμάτων της Εμπορικής Τράπεζας του εφοπλιστή Στρατή Ανδρεάδη.

 

Η προσέλευση του κόσμου είναι εντυπωσιακή και μετά τα εγκαίνια ακολουθεί τρικούβερτο γλέντι για τους επισήμους αλλά και τους κατοίκους του χωριού.

 

Ο Κωνσταντίνος μένει μερικές ώρες στην Καβάλα και αναχωρεί για την Αθήνα το πολιτικό κλίμα ήταν ήδη βαρύ. Μια φωτογραφία στο εργοστάσιο αποτυπώνει την παρουσία του.

 

Τον Οκτώβριο του 1964, με τη νεαρά σύζυγο του, είχαν επισκεφθεί την Καβάλα και έγιναν αποδεκτοί με εκδηλώσεις λατρείας.

 

Περπάτησαν στην οδό Ομονοίας και φωτογραφήσαν στα σκαλιά της Στρατιωτικής Λέσχης με τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας που ήταν ντυμένα με παραδοσιακές στολές.

 

Η Άννα – Μαρία εγκαινίασε ένα κέντρο πρόνοιας στη συνοικία του Τιμίου Σταυρού αλλά και θεμελίωσε την Εκκλησία , που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ , στο χώρο όπου θα ανεγείρονταν τα κτίρια της Παιδόπολης Καβάλας στον Άγιο Λουκά.