Τον ισχυρισμό ότι ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου Γρηγόρης Βερβερίδης δεν κακοποίησε τον σκύλο του αλλά τον σωφρόνισε, διατύπωσε ο γιος του, Γιώργος Βερβερίδης στη συνεδρίαση του Σώματος, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, όπου και παρέστη, ζητώντας τον λόγο.

 

Η παρέμβαση του γιου του δημοτικού συμβούλου έγινε κατά τη διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης.

 

Ο κ. Βερβερίδης εξέφρασε έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι η οικογένειά του βάλλεται εδώ και καιρό μετά και τις πανελλαδικές διαστάσεις που πήρε το θέμα.

 

Ισχυρίστηκε ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν προβάλλει την αλήθεια και ότι στο σπίτι της οικογένειας ζουν δύο αδέσποτα ζώα τα οποία ουδέποτε έχουν κακοποιηθεί.

 

«Άδικα βάλλεται η οικογένειά μου. Ο πατέρας μου δεν κακοποίησε τον σκύλο, αλλά τον σωφρόνισε. Εξαιτίας της δημοσιότητας που δόθηκε η μητέρα μου υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο. Ο πατέρας μου δεν κρύφτηκε ποτέ, όπως τον κατηγορούν.

 

Δυστυχώς φαίνεται ότι κάποιοι παρακολουθούσαν με κάμερα το σπίτι μας. Το χειρότερο είναι ότι αυτός που έκανε τη βιντεοσκόπηση είναι συγγενής μας.

 

Για την πράξη που του καταλογίζουν θα κριθεί από το δικαστήριο. Δεν καταδικάστηκε. Είναι καθαρός και τίμιος. Δεν τον εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο τυχαία οι συνδημότες του. Τι θα πείτε, άραγε, όλοι εσείς που τον κατηγορείτε τώρα εάν αθωωθεί; Θα ζητήσετε συγνώμη;

 

Μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Βερβερίδη, σχετικά με το ζήτημα που αφορά στον πατέρα του Γρηγόρη, ζήτησε τον λόγο ο πρώην δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλης Ξουλόγης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:

 

«Η ζωή κύκλους κάνει. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σ’ αυτά που λέμε. Κι εγώ κατηγορήθηκα άδικα, αλλά δεν μου ζήτησε κανείς συγγνώμη. Κι εμένα με δίκαζαν πριν τα δικαστήρια. Προεκλογικά και ο Γρηγόρης Βερβερίδης άλλα έλεγε στα καφενεία του χωριού για μένα. Εγώ το περιστατικό ούτε το ανήρτησα, ούτε στα καφενεία είπα κάτι. Εύχομαι ο Γρηγόρης Βερβερίδης να αθωωθεί».

 

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου, Θόδωρος Μπόνος, η παράταξη του οποίου είχε εκδώσει μια ιδιαίτερα επικριτική ανακοίνωση για το περιστατικό.

 

Ο κ. Μπόνος υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα προσωπικό ζήτημα εναντίον του δημοτικού συμβούλου κι ότι η παράταξή του πήρε θέση για ένα περιστατικό που έλαβε πανελλήνιες διαστάσεις.

 

Παραδέχθηκε ότι και για τον Γρηγόρη Βερβερίδη ισχύει, ασφαλώς, το τεκμήριο της αθωότητας.

 

Τους τόνους έριξε με μια καταληκτική τοποθέτηση ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, με την παράταξη του οποίου εκλέχθηκε το 2014 ο Γρηγόρης Βερβερίδης.

 

Ζήτησε να μη δοθεί μεγαλύτερη έκταση στο θέμα, ιδιαίτερα από την στιγμή που ο κατηγορούμενος έχει ήδη ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη μετά την δημοσιοποίηση του θέματος.

 

Με αφορμή την τοποθέτηση του Γιώργου Βερβερίδη σχετικά με τον πατέρα του Γρηγόρη, ο δήμαρχος Παγγαίου είπε πως «με αυτά που είπε απέδειξε ότι είναι τέκνο μιας συγκροτημένης οικογένειας».