Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με άλλους 20 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία καλούν τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο να απαντήσει για την ημερομηνία καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ στους δικαιούχους.

Τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ περιλαμβάνουν:

α) το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων που χορηγείται σε όλες τις οικογένειες που έχουν από ένα εξαρτώμενο τέκνο και άνω, με βάση την κλίμακα ισοδυναμίας, το ισοδύναμο εισόδημα και την εισοδηματική κατηγορία

β) Το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών που καταβάλλεται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης είχε αρχικά δηλώσει πως η Παρασκευή 23 Οκτωβρίου θα ήταν η καταληκτική ημερομηνία καταβολής της τρίτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων, ενώ ο Υπουργός ήταν επιφυλακτικός για την καταβολή τους έως τις 23 Οκτωβρίου και δήλωσε ότι αυτή θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τη λήξη της κατάθεσης της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ στις 31 Οκτωβρίου.

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Καταβολή Οικογενειακών Επιδομάτων ΟΓΑ

 

Κύριε Υπουργέ,

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ μετά τις δηλώσεις σας σε πρωινή εκπομπή για την μη καταβολή του επιδόματος ούτε σήμερα και εκφράζοντας τις επιφυλάξεις για το εάν τελικά θα δοθούν τα επιδόματα την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Επίσης ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης συνέχισε στον ίδιο ρυθμό δηλώσεων  και συγκεκριμένα τόνισε ότι η ημερομηνία καταβολής δεν μπορεί να είναι συγκεκριμένη.

Η κοινωνική αλληλεγγύη, την οποία και διακηρύσσατε στις προγραμματικές σας δηλώσεις  για την στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων φαίνεται ότι αποτελεί πλέον παρελθόν για την κυβέρνηση σας, καθώς  παρατηρείται για μια ακόμη φορά αναβλητικότητα απέναντι στον φτωχό κόσμο που περιμένει τα επιδόματα του ΟΓΑ. Κατόπιν αυτών

Ερωτάστε:

  1. Ποια η ακριβής ημερομηνία που πρόκειται να καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ;
  2. Εγγυάστε για την προβλεπόμενη καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους τους;