Ο Μάκης Παπαδόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ο Τόπος της Ζωή μας", διοργάνωσε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου την ημερίδα “Smart Cities – Έξυπνες Πόλεις: μια υπόθεση που μας αφορά όλους”.

 

Καλεσμένοι ομιλητές ήταν ο Βασίλης Κοτίτσας (Επικεφαλής της ΑΜΑΖΟΝ Δημόσιου Τομέα Ελλάδας-Κύπρου), ο Σπύρος Ιγνατιάδης (Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης & Λειτουργίας της IDS CONSULTING, Σύμβουλος Στρατηγικής και Διεθνοποίησης Επιχειρήσεων), ο Γιώργος Νικόπουλος (Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην οικονομική βιωσιμότητα) και ο Γιάννης Ιωαννίδης (Computer Scientist, MPhil in Robotics and Artificial Intelligence).

 

Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Μάκης Παπαδόπουλος έκανε την εξής τοποθέτηση:

 

«Η σημερινή εκδήλωση έχει σκοπό να έρθουμε πιο κοντά στη σύγχρονη πραγματικότητα του ψηφιακού μας αιώνα. Να έρθουμε πιο κοντά και μεταξύ μας, με συνεννόηση και συνεργασία, όλοι εμείς που θέλουμε η πόλη που αγαπάμε, όχι απλά να ακολουθεί την εξέλιξη, αλλά να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας.

 

Η εποχή που ζούμε είναι εποχή προκλήσεων αλλά και ευκαιριών. Μια εποχή απαιτητική και ανταγωνιστική που, για όποιον ακολουθήσει τους ρυθμούς της, η ανταμοιβή θα είναι μεγάλη.

 

Αν κοιτάξουμε προς τα πίσω, θα διαπιστώσουμε τεράστια τεχνολογικά άλματα που έκανε η ανθρωπότητα. Τώρα ζούμε την “ψηφιακή επανάσταση” που μας προσφέρει συνεχώς καινούρια εργαλεία τα οποία, εάν τα αξιοποιήσουμε με τις κατάλληλες πρακτικές, θα βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα της ζωής μας, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα και προστατεύοντας το περιβάλλον.

 

Η πόλη της Καβάλας μπορεί να γίνει μία πόλη πρότυπο, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό τα εργαλεία αυτά. Από τα πιο απλά θέματα λειτουργίας της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητας, έως τα φιλόδοξα αναπτυξιακά προγράμματα, αν δουλέψουμε όλοι μαζί, όλοι οι φορείς και οι πολίτες, μπορούμε να κάνουμε την Καβάλα μια “έξυπνη πόλη”, μια πόλη του μέλλοντος, για να την ζήσουμε και να την απολαύσουμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

 

Μείναμε πίσω, αλλά μπορούμε από εδώ και εμπρός να επιταχύνουμε. Δεν πρέπει να μείνουμε άλλο στάσιμοι.

 

Θα κλείσω με έναν στίχο του Οδυσσέα Ελύτη: “Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά”. Γι’ αυτό το άλμα είμαστε σήμερα εδώ».

 

(δελτίο Τύπου)