Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με τις μετακινήσεις από και προς τις σχολικές μονάδες της Θάσου.

 

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

 

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές αντιμετωπίζουν ήδη την εφιαλτική«βαρυχειμωνιά» που τους ετοίμασε η κυβέρνηση και το Υπουργείο παιδείας, με την πολιτική που ισοπεδώνει τα μορφωτικά δικαιώματα, κατηγοριοποιείσχολεία και εκπαιδευτικό έργο, με «μέντορες» και «αξιολογήσεις» προσαρμόζεται ακόμα περισσότερο στις «ανάγκες της αγοράς».

 

Σε αυτό το σχολείο περισσεύουν οι απειλές και οι δικαστικές διώξεις προςτους εκπαιδευτικούς και τους αγώνες τους! Αυτό που δεν περισσεύει είναι ηουσιαστική κρατική στήριξη για τη λειτουργία των σχολείων:

 

Για τις προσλήψεις όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικούχ για τηνπαράλληλη στήριξη και ειδικότητες) και λοιπού επιστημονικού προσωπικούχ ψυχολόγοι), του προσωπικού καθαριότητας. Για την κάλυψη των αναγκώνσε ενέργεια και θέρμανση, αφού ήδη προωθείται η οδηγία της κυβέρνησηςγια μείωση κατά 10%. Για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

 

Στο δημοτικό σχολείο Θεολόγου – Ποτού, οι μαθητές μεταφέρονται με τολεωφορείο και από τις στάσεις των λεωφορείων μέχρι τα σχολεία, ασυνόδευτα. Για την ασφάλεια των παιδιών τους, πολλοί γονείς των μικρώνπαιδιών, σε περίοδο ενεργειακής κρίσης, καλούνται να μεταφέρουν οι ίδιοι ταπαιδιά τους με δικά τους μεταφορικά μέσα.

 

Η όλη κατάσταση, έχει ως συνέπεια πολλοί γονείς να πηγαίνουν τα παιδιάτους στο Δημοτικό σχολείο των Λιμεναρίων, κάτι το οποίο δημιουργεί αφενόςπίεση στο Δημοτικό σχολείο των Λιμεναρίων, αφετέρου το Δημοτικό σχολείοΘεολόγου- Ποτού, να απογυμνώνεται.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης, σε ποια άμεσαμέτρα θα προβεί η Περιφέρεια για την άμεση επίλυση του προβλήματος;

 

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

 

Μιχαηλίδης Σιδέρης

Στεφανίδης Γιάννης

Συμεωνίδης Θεόδωρος