Η ευαισθησία μπορεί να βρει τρόπο έκφρασης μέσα και από τη φωτογραφία. Οι εραστές της τέχνης που θέλουν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να δημιουργήσουν μέσα από τη φωτογραφία, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, για τα μαθήματα του τμήματος φωτογραφίας, συνεργασίας του Πανελλήνιου Κέντρου Υποβρύχιας Φωτογραφίας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας.

 

Τα μαθήματα φωτογραφίας και υποβρύχιας φωτογραφίας θα αρχίσουν στο τέλος Οκτωβρίου 2015 και θα μπορούν να τα παρακολουθούν φοιτητές αλλά και όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη της φωτογραφίας. Θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες σε χώρο του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, κάτω από το μεγάλο αμφιθέατρο όπου και φιλοξενείται το εργαστήρι. Διαθέτει δική του αίθουσα (αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης και φωτογραφίας), σκοτεινό θάλαμο και στούντιο φωτογραφίας.

 

Η διοργάνωση των μαθημάτων φωτογραφίας και υποβρύχιας φωτογραφίας αποτελεί δραστηριότητα του Π.Κ.Υ.Φ.Ε.Τ. και του Τ.Ε.Ι.Α.Μ.Θ. και είναι δωρεάν για όλους.

 

Οι ενδιαφερόμενοι διδάσκονται την τέχνη και χρήση των αναλογικών και ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, εμφάνιση σκοτεινού θαλάμου, προγράμματα επεξεργασίας της φωτογραφίας, τρόπους φωτογράφισης, χρήση πολυμέσων, τομείς και δράσεις της φωτογραφίας, εξειδίκευση σε όλους τους τομείς της φωτογραφίας (Διαφημιστική φωτογραφία, φωτοδιαγράμματα, φωτορεπορτάζ η φωτοειδησεογραφία, καλλιτεχνική φωτογραφία, φωτογραφία σε στούντιο, αρχιτεκτονική κ.λ.π.).

 

Θα πραγματοποιούνται επίσης περίπατοι και εκδρομές για φωτογράφιση, υποβρύχια φωτογραφία και κάθε άλλο είδος φωτογραφίας.Οι εκδρομές πραγματοποιούνται στην πόλη της Καβάλας αλλά και εκτός πόλης, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

 

Την άνοιξη, το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο και όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν πραγματοποιούνται εξορμήσεις και σε παραθαλάσσιες περιοχές για την εξάσκηση στην υποβρύχια φωτογραφία.

 

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται στην αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης και φωτογραφίας του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, κάτω από το μεγάλο αμφιθέατρο.

 

Πληροφορίες:

κ. Σταματιάδης -τηλ.: 6945252667 – 2510462330