Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης βρίσκεται στην ιδιαιτέρως ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους συμπολίτες του ότι μετά από ενέργειές του επανεντάχθηκε το έργο «Αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμός της Ε.Ε.Λ. Δ.Ε. Φιλίππων και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού» στο πρόγραμμα για χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού προϋπολογισμού 7.400.000,00 € πλέον ΦΠΑ, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει εργασίες υποδοχής και προεπεξεργασίας λυμάτων, βιολογική επεξεργασία κλπ.

 

Ειδικότερα, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ.Απόστολο Χρόνη, το Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ κ.Άγγελο Λογκαρη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δάτου-Πολύστηλου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υφυπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Γεώργιο Αμυρά, όπου και  συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα του βιολογικού.

 

Με παρέμβαση του Υφυπουργού, ο οποίος κατανόησε πλήρως το πρόβλημα και την ανάγκη άμεσης επίλυσής του, το έργο επανεντάχθηκε και πλέον θα χρηματοδοτηθεί από τον Πυλώνα Ανάκαμψης 1«Πράσινη Μετάβαση», Άξονα Προτεραιότητας 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό 7.400.000,00 € πλέον Φ.Π.Α.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Θερμές ευχαριστίες τόσο προς τον Υπουργό κ.Κώστα Σκρέκα όσο και προς τον Υφυπουργό κ.Γεώργιο Αμυρά.  Για μία ακόμη φορά άκουσαν με προσοχή το πρόβλημα και ενήργησαν άμεσα προς επίλυσή του. Τους ευχαριστώ πολύ για την άψογη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει αυτά τα χρόνια και για την πολύτιμη βοήθειά τους στην ολοκλήρωση σημαντικότατων έργων της Π.Ε. Καβάλας.»

 

 

(δελτίο Τύπου)