Μικρής έκτασης ζημιές προκάλεσαν οι δυνατοί άνεμοι που σημειώθηκαν τις απογευματινές και βραδινές ώρες του Σαββάτου στην περιοχή του νομού Καβάλας, συνέπεια του καιρικού συστήματος που έπληξε όλη σχεδόν τη βόρεια Ελλάδα.

 

Το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στη Νέα Ηρακλείτσα, μικρής έκτασης ενώ λίγες ώρες αργότερα αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε στο Παλιό (δείτε εδώ).

 

Και τα δύο αντιμετωπίστηκαν γρήγορα από την Πυροσβεστική.

 

Σημειώθηκαν μικρής χρονικής διάρκειας διακοπές στην ηλεκτροδότηση και κινητοποιήθηκαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

 

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ήταν διάσπαρτα σε πολλές περιοχές του νομού και στη συντριπτική πλειοψηφία τους προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων ή κλαδιών.

 

Η Πυροσβεστική εξάλλου κλήθηκε και σε δύο περιπτώσεις για κοπές δέντρων που είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση καθώς και σε έναν απεγκλωβισμό από ασανσέρ εξαιτίας των διακοπών ρεύματος.

 

Σε γενικές γραμμές η κακοκαιρία πέρασε ξώφαλτσα από την Καβάλα και ο νομός είχε μόνο μικρά διαστήματα με πολύ δυνατούς ανέμους.

 

Τα μόνα σημεία που είδαν βροχές ήταν στα βόρεια του νομού αλλά για πολύ λίγο.

 

Στη Δράμα υπήρξε δυνατή μπόρα που κράτησε από 15 λεπτά έως μισή ώρα, αναλόγως την περιοχή, όμως είχε μεγάλη ένταση και ποσότητες νερού. Καταιγίδες σημειώθηκαν και στην ορεινή Ξάνθη.

 

Ο καιρός από εδώ και πέρα 

 

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται στην Καβάλα όλη την Κυριακή.

 

Η μέγιστη θερμοκρασία στην πόλη θα αγγίξει τους 31 βαθμούς, στη Θάσο τους 27, σε Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη τους 30 βαθμούς.

 

Στις παραλιακές περιοχές του Παγγαίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 1 έως 2 βαθμούς υψηλότερες.

 

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

 

Προς την Παρασκευή, οι ελάχιστες θερμοκρασίες ίσως να είναι και μονοψήφιες σε ορισμένα σημεία του νομού.