Ζημιές

Πως θα είναι ο καιρός της Κυριακής και τι περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα...

Διαβεβαιώσεις για άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ μετά την καταστροφή από το χαλάζι.

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στις Δημοτικές Ενότητες Ορφανού και Πιερέων από το χαλάζι και τους ισχυρούς ανέμους το βράδυ του Σαββάτου (26/6).

Δραματικές διαστάσεις πήρε η φωτιά που άναψαν το μεσημέρι της Τρίτης (22/3) για να κάψουν χόρτα σε χωράφι στην περιοχή του Χαϊδευτού στο Νέστο. 

 

"Η κρίση που η πανδημία του κορωνοϊού αντικατοπτρίστηκε και στα οικονομικά αποτελέσματα της Energean στην Ελλάδα, η οποία με επίκεντρο το κοίτασμα του Πρίνου έκλεισε το 2020 με λειτουργικές ζημιές ύψους 83,4 εκατ. ευρώ" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Energean. 

Μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες στα τοπικά διαμερίσματα Κάρυανης, Φωληάς, Μυρτοφύτου, Πλατανοτόπου,  Ελαιοχωρίου και Ν. Περάμου Δήμου Παγγαίου, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης μετέβη χθες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους για τις ζημιές που έχουν υποστεί για άλλη μια χρονιά οι αμπελοπαραγωγοί.

 

Ένα αγροτικό αυτοκίνητο με καρότσα άρχισε να τσουλάει από την οδό Ομονοίας, στο ύψος της Τράπεζας Πειραιώς, στον πεζόδρομο της Παύλου Μελά στην Καβάλα.

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης μαζί με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Καβάλας Λεωνίδα Καστ

Με αγρότες στο Μυρτόφυτο, τη Φωλιά, αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Νέα Πέραμο, συνομίλησε το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουνίου 2019 η υποψήφια βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθερι

Συνεχίζεται για 3η εβδομάδα το έργο αποτίμησης των ζημιών από επιτροπές του Δήμου Νέστου σε σπίτια και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή.  

 

Καθημερινές και σε εντατικούς ρυθμούς είναι οι παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται από τον Δήμο Νέστου για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε τον Δήμο Νέστου, τις προηγούμενες ημέρες.

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στην Κάριανη. Η χαζόπτωση επεκτάθηκε ελάχιστα στον Ακροπόταμο και στο Ορφάνι.