Διαβεβαιώσεις για άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ μετά την καταστροφή από το χαλάζι.

 

Ολοκληρωτικές καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες στον Δήμο Παγγαίου μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση του Σαββάτου (δες ΕΔΩ).

 

Όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης, επικοινώνησαν με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ώστε να γίνει γρήγορα η καταγραφή και να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις γρήγορα.

 

Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλα σύντομα και στοχευμένα.

 

Η ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη:

 

«Η χθεσινή πρωτοφανής κακοκαιρία έπληξε σημαντικά καλλιέργειες αμπελιών, ελιών και άλλων, διαφόρων περιοχών του Δήμου Παγγαίου (Δημοτικές Ενότητες Ορφανού, Πιερέων και Ελευθερών). Σε πάμπολλες περιπτώσεις η καταστροφή αγγίζει το 100%.

 

Επισκεφτήκαμε τις πληγεισες περιοχές και διαπιστώσαμε κατόπιν εκτεταμένων αυτοψιών δια ζώσης το μέγεθος του τεράστιου προβλήματος.

 

Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο του ζήτησα επιτακτικά άμεση αντίδραση του ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνει ταχύτατα  καταγραφή των ζημιών κ οι παραγωγοί μας να αποζημιωθούν τάχιστα, διότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και τίθενται θέματα επιβίωσης και μη παραγωγής για το τρέχον έτος.

 

Ο κ. Λυκουρέντζος με διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλα σύντομα και στοχευμένα από πλευράς ΕΛΓΑ (ο οποίος ηδη επιχειρεί), ώστε να δοθεί ανάσα στους παραγωγούς μας.

 

Σε επικοινωνία με το Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ κ. Τακίδη ζήτησα τη συντομότερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα πληγεντα χωριά.

 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕ Καβάλας είναι σε επαγρύπνησηΟι πιέσεις μας προς πάσα κατεύθυνση θα είναι ασφυκτικές.

 

ΥΓ: στην παιδική κατασκήνωση «Τσαφ Τσουφ» οπου φιλοξενούνται περί τα 500 παιδιά έχει επέλθει η κανονικότητα και τα παιδιά είναι όλα σώα και χαμογελαστά».

 

Η ανάρτηση του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη:

 

«Μετά από την ολική καταστροφή που υπέστησαν καλλιέργειες του Δήμου μας επικοινώνησα άμεσα με τον Υπουργό του Νομού μας και τους βουλευτές και με την διευθύντρια του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Καβάλας κ. Ρ. Κατσικέρη , η οποία και ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο.

 

Ο κ. Λυκουρέντζος επικοινώνησε μαζί μου και με διαβεβαίωσε ότι ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει σε ολική αποζημίωση των καλλιεργειών με άμεσες διαδικασίες χωρίς καμία χρονοτριβή. Αναμένουμε…».