Την παραίτησή της υπέβαλε στην αποψινή (Δευτέρα) συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας η πρόεδρός του Μαρία Καραβίδα. Η παραίτηση αυτή είχε «προαναγγελθεί» αφού εδώ και αρκετό καιρό η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα είχε ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των επικεφαλής διοικήσεων νομικών προσώπων αλλά και των αντιδημάρχων. Η παραίτηση αυτή όμως είχε γίνει και αντικείμενο συζητήσεων αφού πριν παραιτηθεί η Μαρία Καραβίδα από το τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, έλαβε την υποστήριξη της ομάδας Σιμιτσή.

 

Τελικά, φαίνεται ότι υπέκυψε στις πιέσεις και υπέβαλε κατά το τυπικό την παραίτησή της η οποία έγινε γνωστό ότι θα ισχύσει από την 30η Σεπτεμβρίου. Έτσι, από την 1η Οκτωβρίου θα αναλάβει άλλο πρόσωπο τα καθήκοντα του προέδρου.

 

Η κ. Καραβίδα αποχαιρέτισε τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ κατά την τελευταία συνεδρίαση του οργάνου στην οποία προήδρευσε, αφού προηγουμένως τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχαν επί ένα χρόνο. Το κλίμα ήταν αρκετά φορτισμένο συναισθηματικά και η απερχόμενη πρόεδρος έκανε μια σύντομη ανασκόπηση στα πεπραγμένα της.

 

Σημειώνεται ότι την ώρα της ανακοίνωσης της παραίτησης, απουσίαζε τόσο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Λυχούνας όσο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Γκόνης.

 

Πληροφορία, η οποία αποδίδεται στην ίδια την κ. Καραβίδα, αναφέρει ότι πιθανή αντικαταστάτρια στη θέση της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ, θα είναι η ίδια η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα.

 

Η παραίτηση της προέδρου πάντως δεν ήταν η μοναδική σε αυτή τη συνεδρίαση. Παραιτήθηκε επίσης και η εκπρόσωπος της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου στη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ, Κατερίνα Ιωαννίδου η οποία πρόκειται να ορκιστεί δημοτική σύμβουλος τις επόμενες ημέρες. Τη θέση της, από την παράταξη Παπαδόπουλου, θα καλύψει η Ντέπυ Μαυρίδου η οποία έδωσε το παρών στη συνεδρίαση (δείτε περισσότερα εδώ).