Αλλαγές θα υπάρξουν από αυτή ή από την ερχόμενη εβδομάδα στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας αλλά και στις συνθέσεις αρκετών νομικών προσώπων του Δήμου. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» Δημήτρης Βαρβέρης, έχει παραιτηθεί και η παραίτησή του αναμένεται να γνωστοποιηθεί επισήμως στην συνεδρίαση του Σώματος το βράδυ της Δευτέρας.

 

Συνεπακόλουθο της παραίτησης Βαρβέρη είναι ότι παραιτείται και από όποια θέση σχετιζόταν με τη θέση του δημοτικού συμβούλου, όπως πχ μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Σχολικής Επιτροπής.

 

Λέγεται πως ο κ. Βαρβέρης επικαλείται μεγάλο φόρτο επαγγελματικών υποχρεώσεων που δεν του επιτρέπουν να ασκεί όπως θα ήθελε τα καθήκοντά του, κυρίως δε το πρόβλημα εντοπίζεται στο ωράριο συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

 

Πρώτος επιλαχών από την παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου είναι ο Βασίλης Ζοπόγλου ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος δεν επιθυμεί να αναλάβει καθήκοντα δημοτικού συμβούλου και παραιτείται από το δικαίωμα.

 

Έτσι στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας θα βρεθεί η αμέσως επόμενη στην ίδια παράταξη, Κατερίνα Ιωαννίδου, η οποία εξάλλου εκπροσωπεί μέχρι σήμερα την παράταξη Παπαδόπουλου στη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Η κ. Ιωαννίδου προτείνεται από την παράταξη Παπαδόπουλου και για την αντίστοιχη θέση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

 

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι αλλαγές στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου θα προκαλέσουν και μερικές αλλαγές στις διοικήσεις των νομικών προσώπων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κιοσσές παραιτήθηκε από τακτικό μέλος του Δ.Σ. του νομικού προσώπου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή» και στη θέση του προτάθηκε η κ. Ιωαννίδου.

 

Το πιθανότερο, επίσης, είναι η Κατερίνα Ιωαννίδου να παραιτηθεί από μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο οποίο συμμετείχε το τελευταίο έτος (από την έναρξη της δημοτικής θητείας περίπου). Τη θέση της αναμένεται να αναλάβει η πρώτη αναπληρωματική από την ομάδα Παπαδόπουλου, Δέσποινα Μαυρίδου. Ως αναπληρωματικό μέλος, ο Μάκης Παπαδόπουλος αναμένεται να ορίσει τον Τάσο Καλαφάτη

 

Εξάλλου, στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ φαίνεται ότι δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή αφού από μέρα σε μέρα αναμένεται και η (ζητηθείσα από την δήμαρχο) παραίτηση της προέδρου Μαρίας Καραβίδα.

 

Σημειώνεται ότι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις σε συνδυασμό με τα ωράρια συνεδριάσεων εμφανίζονται ως λόγοι παραίτησης όχι μόνο από τον κ. Βαρβέρη αλλά και από τους κ. Ζοπόγλου και Κιοσσέ.