Παρέμβαση στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για τους παιδικούς σταθμούς κάνει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) η οποία αναφέρει τα εξής:

 

 

ΘΕΜΑ: ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

 

κ. Πρόεδρε

 

Οι πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, στα πλαίσια και της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρήκε πρόθυμους και πολλούς δημοτικούς άρχοντες, οδήγησαν από την μία να παραχωρηθούν προνοιακές δομές στους Δήμους, χωρίς όμως τα απαραίτητα κονδύλια, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν, να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Και από την άλλη, τους εργαζόμενους σε αυτές τις δομές να είναι όμηροι διαφόρων προγραμμάτων με σακατεμένα εργασιακά δικαιώματα, να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, να νιώθουν την αβεβαιότητα αν θα έχουν δουλειά αύριο.

 

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από 3 μήνες οι 77 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να βρίσκονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους σε δεινή κατάσταση.

 

Η διοίκηση του Δήμου επικαλείται το γεγονός  ότι δεν έχει λάβει τα ανάλογα κονδύλια και δηλώνει ότι αδυνατεί να προχωρήσει στη μισθοδοσία των συγκεκριμένων εργαζόμενων.

 

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου εξαντλώντας κάθε πρόσφορο τρόπο να προβεί στην:

 

Άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων,

 

Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας,

 

Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με τέτοια προγράμματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

 

Καβάλα 27-9-15

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣΧΡΗΣΤΟΣ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ