Λαϊκή Συσπείρωση

Συνεδρίαση της Λαϊκής Συσπείρωσης 13-15 Μαΐου 2023.

Για τα συχνά αυτοκινητιστικά ατυχήματα που συμβαίνουν στην Καβάλα και το Παληό μιλά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Ποτόλιας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θέτει κάποια ερωτήματα προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ για την αποπεράτωση του κυκλικού κόμβου στο Λάκκο των Μαριών Θάσου. 

Ερώτηση προς το δημοτικό συμβούλιο Θάσου σχετικά με την ανάπλαση του υπαίθριου θεάτρου στην παραλία του Ποτού απευθύνει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

Για τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα στο δημοτικό συμβούλιο μιλά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Ποτόλιας.

Για τις ελλιπείς εγκαταστάσεις και τη συμφωνία συνεργασίας του δήμου Καβάλας με ΜΚΟ για τον αθλητισμό και την εκπαίδευση των ΑμεΑ μιλάει σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Ποτόλιας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωση της αναφέρει πως η διοίκηση της Περιφέρειας απάντησε με ασάφειες για το αν θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα στον Πρίνο.

Για την πρόθεση του ΤΑΠ να χρηματοδοτήσει την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για τη λειτουργία της ειδικότητας «Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων & Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» στο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας.

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας τονίζει τις διαχρονικές ευθύνες όπως αναφέρει για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Για το ιστορικό αρχείο της Θάσου κάνει λόγο η Λαική Συσπείρωση Θάσου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ με φωτογραφίες που κοινοποίησε παρουσιάζει την κάκιστη κατάσταση που βρίσκεται ο δρόμος που οδηγεί στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα στον Πρίνο, με την άσφαλτο να έχει σπάσει σε αρκετά σημεία.

 Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση, σύμφωνα με την οποία δεν θα λάβει μέρος στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.  

Σε ανακοίνωση της η “Λαϊκή Συσπείρωση” Θάσου θέτει ερωτήματα προς τη διοίκηση του Δήμου Θάσου, για το αν έχει προβεί σε ενέργειες ή προτίθεται να προβεί για τον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων του νησιού αλλά και πιο συγκεκριμένα των σχολικών μονάδων που έχει στην ευθύνη της, αναφέροντας πως τα σχολικά συγκροτήματα είναι “γερασμένα”.

Το θέμα της κατασκευής Νηπιαγωγείου στα Λιμενάρια Θάσου τέθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Η κατασκευή νέου κτηρίου για το νηπιαγωγείο στα Λιμενάρια της Θάσου

Ο επικεφαλής της τοπικής “Λαϊκής Συσπείρωσης” Χρήστος Ποτόλιας, με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητά να συζητηθούν τα αιτήματα των αγροτών στην επόμενη συνεδρίαση.

Για απαράδεκτη τακτική της σημερινής διοίκησης κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, με αφορμή το πρόβλημα που προέκυψε στις θέσεις στάθμευσης των ΑμεΑ.

Για την τοποθέτηση φαναριών στις διασταυρώσεις που οδηγούν στο Λιμάνι του Λιμένα Θάσου κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση. 

Η Λαϊκή συσπείρωση σε ανακοίνωση της τονίζει πως αυξάνεται ο αριθμός των νηπίων στα Λιμενάρια Θάσου, και ρωτά τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, αν προτίθεται να αλλάξει ο προϋπολογισμός για να γίνει μελέτη για την κατασκευή νηπιαγωγείου.

Μία προσπάθεια των μεγαλεμπόρων και των σούπερ μάρκετ να εισχωρήσουν στις λαϊκές αγορές και να εκτοπίσουν τους μικρούς παραγωγούς και μικροεπαγγελματίες, χαρακτηρίζει με ανακοίνωση της, το νέο νόμο για τις λαϊκές αγορές η Λαϊκή Συσπείρωση. 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζοντας πως με την απόφαση του ΣτΕ, δικαιώθηκαν οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που έδωσε με το έτσι θέλω όπως αναφέρει, τεχνητή πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και σε άλλες επιτροπές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση, για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, τονίζοντας πως είναι τρομακτικό και πως αλλάζει το ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας στην κοινωνία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ, τοποθετήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο για τα πεπραγμένα της οικονομικής επιτροπής για το 2022, και σε ανακοίνωση της τονίζει, πως καταψήφισε την έκθεση πεπραγμένων της επιτροπής για το 2022.

Η Λαϊκή συσπείρωση Καβάλας, με ανακοίνωση της προς το Δήμαρχο και όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκφράζει τους προβληματισμούς της, για την απουσία κανόνων προστασίας και ασφάλειας στα σχολεία, μετά και το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες.

Η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Ποτού - Λιμεναρίων μπαίνει στην τελική ευθεία, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να ζητά από το Δήμο Θάσου, να αξιοποιήσει τον υδάτινο όγκο που θα προκύπτει από τον καθαρισμό.

Τις θέσεις για τα θέματα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία υπογραμμίζει ότι πρέπει να καταργηθούν τα ανταποδοτικά κάθε είδους.

Σε γονείς των παιδικών σταθμών του δήμου κοινοποιήθηκε επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι θα τους διανεμηθούν από τις διευθύνσεις των παιδικών σταθμών  “υπεύθυνες δηλώσεις”

Τις προτάσεις της για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Καβάλας καταθέτει στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας η Λαϊκή Συσπείρωση.

Σελίδες