Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Καβάλα, την Κυριακή 14/08 με κύριο χαρακτηριστικό τις τοπικές βροχές και τις μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας.

 

Αναλυτικά πρόγνωση του meteokav: 

 

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες κι από τα δυτικά-νοτιοδυτικά του νομού θα αρχίσουν να εκδηλώνονται κατά περιόδους βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που σταδιακά θα επεκταθούν στα περισσότερα τμήματα του νομού.

 

Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα τοπικά να έχουν συνεχή μορφή (2-3 ώρες) ενώ τοπικά και πρόσκαιρα ίσως εκδηλωθούν τοπικά έντονα φαινόμενα, η μεγαλύτερη πιθανότητα για να συμβεί κάτι τέτοιο εντοπίζεται στα ορεινά (και σε πεδινά τμήματα κοντά στα ορεινά) και σε περιοχές κοντά στην θάλασσα.

 

Έπειτα, ο καιρός θα παρουσιάσει μια σύντομη βελτίωση. Όμως, κατά τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών βροχών-μπόρας.

 

Η πιθανότητα για κάτι τέτοιο είναι αξιόλογη στα ορεινά του νομού (και σε πεδινά τμήματα κοντά σε ορεινά) και  στα βόρεια πεδινά τμήματα, μικρότερη αλλά υπαρκτή πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα του νομού.

 

Τέλος, κατά τις βραδινές ώρες-πρώτες νυχτερινές ώρες (προς την Δευτέρα) υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο ανατολικό κομμάτι του νομού και σε περιοχές κοντά στην θάλασσα. Η πιθανότητα για κάτι τέτοιο στα υπόλοιπα τμήματα του νομού είναι μικρότερη αλλά υπαρκτή.

 

Στην συνέχεια ο καιρός θα μπει σε τροχιά οριστικής σταδιακής βελτίωσης.

 

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται έντονη ψύχρα ιδίως στα ηπειρωτικά και στα ορεινά.