Αναλυτική πρόγνωση από το meteokav για το Σάββατο 13/8 και μία εικόνα για την Κυριακή:

 

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση του στοιχείου της αστάθειας των ατμοσφαιρικών συνθηκών της περιοχής μας σε συνδυασμό με την περαιτέρω σταδιακή πτώση μέρα με την μέρα της θερμοκρασίας.

 

Έτσι, αύριο Σάββατο ήδη από το ξημέρωμα-πρωινές ώρες αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές,

 

Έπειτα, κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών βροχών-μπόρας και μεμονωμένων καταιγίδων η πιθανότητα διακρίνεται εώς εξής.

 

1) Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά του νομού.

 

2) Αξιόλογη πιθανότητα στα δυτικά και βόρεια πεδινά τμήματα του νομού καθώς και σε πεδινές περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς όγκους.

 

3) Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα.

 

Έπειτα ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση.

 

Τέλος να σημειωθεί ότι κατά τις απογευματινές ώρες αναμένεται ενίσχυση των ανέμων βόρειας διεύθυνσης.

 

Γενική πρόγνωση της Κυριακή θα υπάρξει το Σάββατο.  

 

Κατά το ξημέρωμα-πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αναμένεται νέα επιδείνωση από τα δυτικά-νοτιοδυτικά με γενικευμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που σταδιακά θα επεκταθούν στο σύνολο του νομού. Μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα κυλίσει σε αυτό το μοτίβο κι έπειτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να παρουσιάζουν σταδιακά πιο τοπικό και κατά κανόνα πιο ασθενή χαρακτήρα.

 

Τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκ νέου τοπικές βροχές-μπόρες όμως έπειτα ο καιρός θα μπει σε τροχιά οριστικής σταδιακής βελτίωσης.