Πάνω από 200 εθελοντές από τα ξημερώματα της Πέμπτης δημιούργησαν αντιπυρική ζώνη (κομμό) στο βόρειοδυτικό μέτωπο της φωτιάς για την οριοθέτηση της.

 

Τεράστια επίσης η ανταπόκριση των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης αλλά και των πολιτών που χορηγούν φαγητό και νερό σε όσους επιχειρούν στην κατάσβεση.

 

 

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολύγνωτο Βαγής αναφέρει:

 

«Στο νότιο ανατολικό μέτωπο στην περιοχή (Κλισιδη) εθελοντές προσπαθούν να δημιουργήσουν και εκεί αντιπυρική ζώνη με την βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων (σκαπτικά μηχανήματα ιδιωτών και Λατομείων) σε αυτό το μέτωπο συνδράμουν από αέρος 3 ελικόπτερα.

 

Στο τρίτο μέτωπο στον οικισμό Κοίνυρα δεν απειλούνται σπίτια, η φωτιά καίει σε ορεινό δύσβατο σημείο που επιχειρούν μόνο εναέρια μέσα. Στην περιοχή ο καπνός είναι πολύ πυκνός μέσα στον οικισμό  έτσι δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Κοίνυρα για προληπτικούς λόγους».

 

Η ανάρτηση του Πολιτιστικού Σύλλογου «Βάκχος»:

 

«Θερμά συγχαρητήρια στους εθελοντές από τα χωριά μας. Όλη τη νύχτα χωρίς να σταματήσουν λεπτό, κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλη αντιπυρική ζώνη. Το ευχαριστώ είναι λίγο».

 

Επίσης πολύ μεγάλη είναι η κινητοποίηση στο αίτημα για συγκέντρωση φαγητού και νερού για όσους επιχειρούν.

 

«Μέχρι στιγμής για σήμερα το θέμα τροφοδοσίας έχει καλυφθεί... Είστε όλοι υπέροχοι! Καλό είναι να μην γίνονται σπατάλες και ξοδεύονται άδικα τα τρόφιμα. Είμαστε σε συνεχή ενημέρωση με τους αρμόδιους», αναφέρουν τα μέλη του «Βάκχου».