Η Λαϊκή Ενότητα Καβάλας προετοιμάζεται ήδη για τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες που θα δώσει η κοινωνία και τα κινήματα, ήδη από την δεύτερη ημέρα των εκλογών, απέναντι στην λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών που θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση - όποια κι αν είναι αυτή - και στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου.

 

Αναμφίβολα μία από τις μάχες αυτές θα είναι ενάντια στην πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ αυτών και του αεροδρομίου της Χρυσούπολης, στην γερμανικών συμφερόντων κοινοπραξία της Fraport.

 

Από το αεροδρόμιο των Χανίων, όπου βρέθηκε εχθές και συναντήθηκε με τον Σύλλογο Εργαζομένων, ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε ριζικά αντίθετη στην πώληση των αεροδρομίων της χώρας μας. Ονομάζουν μάλιστα αυτή την πώληση, ιδιωτικοποίηση. Είναι ντροπή αυτό που λέγεται. Διότι τα αεροδρόμια παραχωρούνται – και μάλιστα έναντι πινακίου φακής – στο γερμανικό κράτος. Δηλαδή αν τα αεροδρόμια ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο αυτό είναι αναχρονισμός και καθυστέρηση, ενώ αν τα δώσουμε στο γερμανικό κράτος, τότε είναι εκσυγχρονισμός και μεταρρύθμιση για το μέλλον. Έλεος!

 

Τα αεροδρόμια είναι πύλες εισόδου στη χώρα μας, όπως και τα λιμάνια. Αυτές οι πύλες εισόδου είναι απαραίτητες για την οικονομία για να παίζουν ένα δημόσιο αναπτυξιακό ρόλο, ενώ παίζουν και έναν κεντρικό ρόλο για την ασφάλεια της χώρας. Θα αγωνιστούμε λοιπόν ενάντια στην παραχώρηση, μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.

 

Θέλω να υπογραμμίσω  ότι η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων για να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων στα Επτάνησα,  πήρε πρωτοβουλία και αποφάσισε να διενεργήσει δημοψήφισμα , για να αποφασίσουν οι πολίτες αν θέλουν να πωληθούν τα αεροδρόμια ή όχι. Αυτό είναι Δημοκρατία, την οποία ακυρώνουν τα μνημόνια. Ο λαός είναι κυρίαρχος και αποφασίζει για το μέλλον του, για την περιουσία του, για τα μεγάλα θέματα που τον αφορούν».