γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Την εμπειρία τού ταξιδιού με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Ρουμανία μέχρι τη Σκάλα Ποταμιάς περιγράφει Ρουμάνα οδηγός στο forum Thassos .

 

Όπως λέει αξιοποίησε τα σημεία δωρεάν φόρτισης οχημάτων που είναι ακόμη αρκετά σε Ρουμανία και Βουλγαρία κάνοντας το κόστος των εξόδων του ταξιδιού ασήμαντο.   

 

Σημειώνουμε ότι στο νομό Καβάλας τα περισσότερα σημεία είναι πλέον με πληρωμή, ενώ για την ώρα παραμένει δωρεάν η δυνατότητα φόρτισης οχήματος στο σούπερ μάρκετ Lidl στον Λιμένα.

 

Η Αλεξάνδρα Μανταλίνα περιγράφει μία διαδρομή χωρίς δυσκολία και χωρίς κόστος.

 

Πάμε να δούμε πως το έκανε.

 

Ξεκίνησε από την πόλη Suceava στη Βόρεια Ρουμανία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της οικογένειας με προορισμό της Σκάλα Ποταμιάς

 

Το όχημα είχε συνολική μάζα περίπου 2800 kg (2 ενήλικες, 3 παιδιά, επιπλέον πορτμπαγκάζ άνω των 670 λίτρων γεμάτο, πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου 540 λίτρων γεμάτο), χωρίς κανένα κόστος ανά μεταφόρτωση.

 

Όπως λέει: «Διανύσαμε αυτή τη διαδρομή των 1100 χιλιομέτρων (μέχρι τον τελικό προορισμό Θάσο Σκάλα Ποταμιάς) χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως αν θα είχαμε ένα αυτοκίνητο με ορυκτό καύσιμο.

 

Η διαδρομή μου ξεκίνησε από το Suceava με ένα 100% φορτωμένο αυτοκίνητο.

 

1. Η πρώτη φόρτωση είναι στο Kaufland Focșani των 50 kw (60 λεπτά)

2. LIDL Giurgiu, 42 kw (53 λεπτά)

3. Στάρα Ζαγόρα, 45 kw (40 λεπτά).

 

Μεταξύ Giurgiu και Stara Zagora ξεκουραστήκαμε σε ένα resort στο Veliko (Βουλγαρία) όπου χαλαρώσαμε και εμείς και τα παιδιά και εκμεταλλευτήκαμε όλες τις παροχές του συγκροτήματος, αναφέρω ότι επισκεφθήκαμε με το αυτοκίνητο και όλο το θέρετρο του Veliko.

 

Η μέση ταχύτητα ήταν 90-100 km/h στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και στην Ελλάδα 115-120 km/h.

 

Η μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου ήταν 19,5 kw / 100km, και ο πραγματικός χρόνος οδήγησης + φορτία ήταν 17 ώρες, για τη διαδρομή Suceava Nord - Θάσος (Scala Potamia)».