Έναν διακινητή συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στην Εγνατία οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης.

 

Οδηγούσε φορτηγό μεταφέροντας 6 μετανάστες.

 

Οι άνδρες της Αστυνομίας σε δύο μέρες συνέλαβαν συνολικά πέντε διακινητές στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

 

"Συνελήφθησαν την 12 και 13-6-2022, σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Καβάλας, Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης,  πέντε (5) διακινητές, δύο ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 12-6-2022 το πρωί σε επαρχιακή οδό της Δράμας, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, την 12-6-2022 το απόγευμα στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στην τρίτη περίπτωση, την 13-6-2022 το μεσημέρι στην περιοχή του οικισμού Βρυσικών Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ όπως προέκυψε στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Στη τέταρτη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην ίδια περιοχή, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ακόμη αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Επισημαίνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το όχημα διαπιστώθηκε ότι έχει δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

 

Στην πέμπτη περίπτωση, το απόγευμα της 13-6-2022 στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

 

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

 

Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά  ποσά. 

 

Την  προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου και Διδυμοτείχου, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης".