«Θα μπορούσε να μειωθεί η έλλειψη προσωπικού εάν δίνονταν καλύτερες αμοιβές και καλύτεροι όροι εργασίας, κάτι το οποίο οι σοβαρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις το κάνουν και δεν έχουν πρόβλημα».

 

Αυτό δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας & Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Ευάγγελος Χρήστου.

 

Ο τουρισμός στη χώρα μας αρχίζει με χιλιάδες ελλείψεις και τις επιχειρήσεις να ψάχνουν για προσωπικό μέχρι την τελευταία στιγμή.

 

«Το θέμα της έλλειψης προσωπικού είναι υπαρκτό αλλά δεν είναι καινούριο. Τα ίδια νούμερα ελλείψεων υπήρχαν και πέρσι», λέει ο κ. Χρήστου.

 

Σημειώνει ότι σε πολλούς τομείς υπάρχει προσωπικό αλλά κάποιες επιχειρήσεις επιλέγουν να δώσουν χαμηλά ημερομίσθια και έτσι δεν μπορούν να βρουν άτομα.

 

Ο κ. Χρήστου τονίζει ότι, είναι αργά να ψάχνει κάποιος τώρα για προσωπικό: «Εδώ και μήνες έπρεπε να κάνουν τις σχετικές διαδικασίες οι επιχειρήσεις, όχι τελευταία στιγμή». 

 

«Οι αμοιβές πρέπει να είναι αυτές που πρέπει, οι συνθήκες εργασίας να είναι σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερες, ενώ χρειάζεται ένας στοιχειώδης προγραμματισμός. Εν μέσω και οικονομικής κρίσης επειδή υπήρχε υπερπροσφορά ανθρώπων που θέλαν να εργαστούν, οι επιχειρηματίες έλεγαν ότι θα βρουν. Αυτό όμως άλλαξε», λέει ο καθηγητής.  

 

«Φέτος είναι μία μεταβατική κατάσταση καθώς θα λειτουργήσει ο τουρισμός για πρώτη φορά φυσιολογικά μετά την πανδημία, οπότε του χρόνου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο», επισημαίνει.

 

Δεν συμφωνεί με την άποψη ότι οι συνθήκες εργασίας στον τουρισμό είναι συνθήκες γαλέρας.

 

«Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις αλλά στο σύνολο δεν ισχύει», λέει χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Χρήστου εκτιμά ότι η τουριστική κίνηση θα είναι καλή και θα μείνει κέρδος στο τέλος της σεζόν για τις επιχειρήσεις παρά την ενεργειακή κρίση.

 

 Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: