Ο Ιερεμίας Αμβροσιάδης είναι ένας νέος μάγειρας, σεμνός και διακριτικός. Τη μαγειρική του τέχνη διακρίνει η τόλμη και ο νεωτερισμός.

 

Το πρώτο του επαγγελματικό εγχείρημα η «Κάπνα» στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία , έστησε το πρώτο καπνιστήριο κρεάτων στη Καβάλα στο οποίο βρήκε καταφύγιο η απόλυτη αμερικανιά το αυθεντικό σιγοκαπνιστό ΒBQ .

 

Όλα τα κρέατα εδώ καπνίζονται με ξύλο βελανιδιάς και κερασιάς σε θερμοκρασία 80 έως 120οC  για τουλάχιστον 8-10 ώρες.

 

Ουσιαστικά το κρέας ψήνεται από τον καπνό, κι αυτό είναι που του δίνει αυτή την υπέροχη ξεχωριστή γεύση.

 

Σήμερα ο Ιερεμίας είχε μεγάλα κέφια, μας έφτιαξε το πιο funky και αρωματικό burger από κιμά αρνιού σ’ ένα εξαίσιο country ψωμάκι .

 

Ο αρνίσιος κιμάς που χρησιμοποίησε ήταν από απογαλακτισμένο αρνί (άνω των 7 μηνών). τον ζύμωσε μόνο με τα απαραίτητα μπαχαρικά και με μια γενναιόδωρη δόση φρέσκου μαϊντανού.

 

Το μπιφτεκόψωμο περιείχε πέστο ρόκας και φουντουκιού, ψητή ντοματούλα, μοτσαρέλα και μουσταρδόμελο.

 

Ήταν μαστορικά ψημένο, απροσδόκητα αιχμηρό και βαθιά νόστιμο. Η στοματική μας κοιλότητα ηλεκτρίστηκε από την ραφινάτη λιπαρότητα του. Ευχαριστούμε Ιερεμία Αμβροσιάδη.

 

Η «Κάπνα» smokery βρίσκεται στο κέντρο της Kαβάλας , Eθνάρχου Μακαρίου 12 , τηλ: 251 110 4095.

 

Πηγή: newharpas.blogspot.com