Φαγητό

Σε ανάρτηση του στα social media ο Ηλίας Μαμαλάκης αναφέρει χαρακτηριστικά για τη Θάσο “ένα πανέμορφο νησί του βορείου Αιγαίου που εξελίσσεται σε έναν γαστρονομικό τουρισμό κάθε επιπέδου από ταβέρνες λαϊκές με πολύ καλομαγειρεμένο φαγητό. Με εστιατόρια fine dining που ακουμπούσε τις υψηλές βαθμολογίες πολλών διαγωνισμών του εξωτερικού”.

Τι πρέπει να προσέξετε προκειμένου να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η εταιρεία «Οξύρρυγχος Ελλάς Α.Ε.» που ανήκει στον κ. Evgenii Efimovich Aptekar, βρίσκεται στο Κεφαλάρι της Δράμας. Όλα αυτά τα χρόνια εκτρέφει οξύρρυγχους από δικό της γόνο, η παραγωγή ξεπερνά τους 80 τόνους και περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά είδη οξύρρυγχων, το ρωσικό, το σιβηρικό, το Husohuso (Beluga) και το είδος Acipencer stellatus. 

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενόψει της περιόδου της σαρακοστής, με ανακοίνωση της ενημερώνει τους καταναλωτές για τα τρόφιμα της Σαρακοστής, τους κινδύνους και τον καλύτερο τρόπο κατανάλωσης τους.

Την πρώτη θέση μεταξύ όλων των διατροφικών μοντέλων παγκοσμίως -και μάλιστα για έκτη συνεχή χρονιά- κατέκτησε η Μεσογειακή Διατροφή, στην αξιολόγηση της «US News & World Report», ενός φημισμένου αμερικανικού οργανισμού που κάθε χρόνο αξιολογεί, εκτιμά και κατατάσσει τις υπάρχουσες δίαιτες ανάλογα με τα οφέλη τους για την υγεία.

Χριστουγεννιάτικο μοσχαράκι από τον σεφ Βασίλη Καλλίδη, χριστουγεννιάτικα μπουρέκια γλυκιάς κολοκύθας με τόφου του σεφ Ευάγγελου Μπιλιμπά, λαχταριστές δίπλες, σοκολατένιοι κουραμπιές, νιόκι και μελομακάρονα αλλιώς, για γευστικές γιορτές!

Εάν η γιορτή των Χριστουγέννων είχε ένα γαστρονομικό σύμβολο, τότε αυτό δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τη γαλοπούλα.

Ο Αναστάσιος Βιλάνος έχει ένα μικρό παντοπωλείο και αναψυκτήριο στην περιοχή της Χρυσούπολης στην Καβάλα.

Ήταν μετά την Μικρασιατική καταστροφή, όταν μια ομάδα δεκαπέντε οικογενειών από τα Σούρμενα του Πόντου εγκαταστάθηκε στα Σούρμενα της Αττικής, όπου άρχισε να ξαναφτιάχνει τη ζωή της.

Όχι μόνο «σαν τι Θάσο δεν έχει», αλλά τουρίστες που την επισκέφθηκαν πριν χρόνια, ενώ έχουν γυρίσει και άλλα νησιά της χώρας επιστρέφουν στο μέρος που λάτρεψαν και εκθειάζουν τη Θάσο απέναντι σε άλλους προορισμούς.

Ο Ιερεμίας Αμβροσιάδης είναι ένας νέος μάγειρας, σεμνός και διακριτικός. Τη μαγειρική του τέχνη διακρίνει η τόλμη και ο νεωτερισμός.

Το Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει για το 2022 πλήρως ανανεωμένο και πανέτοιμο να σας παρασύρει στις μεθυστικές του γεύσεις. Από την Παρασκευή έως Κυριακή και για 2 διαδοχικά μαγικά τριήμερα 13 – 15 & 20 – 22 Μαΐου στον προαύλιο χώρος της ΔΕΘ – TIF Helexpo.

Το καταπράσινο νησί του Βορείου Αιγαίου, μαγεύει τον επισκέπτη με τις πανέμορφες παραλίες και την πλούσια ιστορία.

Ουρά πολλών μέτρων δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Πολίχνη, από πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να λάβουν δωρεάν φαγητό, σύμφωνα με το thess.gr που φέρνει το θέμα στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης αποφάσισε να προχωρήσει σε μία εξαιρετικά ευγενική χειρονομία και να μοιράσει δωρεάν φαγητό στους κατοίκους της περιοχής