Φαγητό

Όταν με ρωτούν που εξάγετε τα προϊόντα σας τους απαντώ: Από τη Νέα Ζηλανδία, μέχρι και το Μεξικό, δίχως να αφήνουμε κάποια περιοχή ενδιάμεσα». Με αυτήν την κάπως υπερβολική απάντηση, θέλησε να δώσει τον εξαγωγικό χαρακτήρα της οικογενειακή επιχείρησης ROYAL - ΑΦΟΙ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΑΒΕΕ, ο Διευθυντής πωλήσεών της, Στέφανος Τσουνάκος, μιλώντας στο ΕΤΒΑVIPE Studio που λειτουργεί εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου της Κομοτηνής. 

Την πολιούχο της Αγία Βαρβάρα γιορτάζει με όλες τις τιμές η πόλη της Δράμας. Όπως είναι γνωστό, παραμονής της εορτής, ξεκινούν οι θρησκευτικές και εθιμικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας.

γράφει ο 

Στάθης Χαρπαντίδης

Στη Γαλλία θα το βρεις σαν jambon cru ή jambon de Bayonne, στην Ιταλία σαν prosciutto, στην Ισπανία ως jamon iberico. Ο Μάνος Κασίδης το ονόμασε Παγγαιορείτικο χοιρομέρι και είναι αναμφισβήτητα ο βασιλιάς των παραδοσιακών αλλαντικών, ένας μεζές διαχρονικός που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. 

Ο chef Σωτήρης Κοντιζάς βρέθηκε στην Καβάλα την Παρασκευή (23/08) και στη Θάσο το Σάββατο (24/08), για γυρίσματα μίας νέας εκπομπής.

Το βράδυ της Παρασκευής (21/06), άρχισε το 2ο Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη.

Φτάνοντας στους πρόποδες του Παγγαίου όρους και μόλις δύο χιλιόμετρα από το χωριό Ακροβούνι κάτω από τα βαθύσκιωτα αιωνόβια πλατάνια (που χρονολογούνται από τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης), τα γάργαρα νερά και τις απερίγραπτες φυσικές ομορφιές θα συναντήσετε την εξοχική οικογενειακή ταβέρνα «Δυο βρύσες». 

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενόψει της περιόδου της σαρακοστής, με ανακοίνωση της ενημερώνει τους καταναλωτές για τα τρόφιμα της Σαρακοστής, τους κινδύνους και τον καλύτερο τρόπο κατανάλωσης τους.

Το κρέας της προβατίνας (γνωστό και ως χονδρό) είναι ένα είδος με φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς, αδικημένο στην εστίαση έχει βγάλει κακή φήμη ότι μυρίζει και είναι σκληρό. 

Ένα μοναδικό Masterclass μαγειρικής του ευρωπαϊκού προγράμματος "EURICE", έγινε στην Καβάλα, στο εστιατόριο “Troufa creative cuisine”, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Από το αρνί στον φούρνο της μαμάς, τα σουτζουκάκια της γιαγιάς Ευτέρπης μέχρι ...κατσαρίδες και έντομα, σκορπιούς και μενού Αλάσκας έχει δοκιμάσει ο Σταύρος Βασιλειάδης. 

Η ιστορία του φούρνου του Μενέλαου στην Καβάλα ξεκινά το 1924 από τον Μενέλαο Σταυρίδη, ένα παιδί πολύτεκνης οικογένειας από τον Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης. 

Ο Θεολόγος της Θάσου είναι ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός που διατηρεί την παράδοση και τον πολιτισμό του, αξίζει να περιδιαβείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια του και να θαυμάσετε τα πέτρινα αρχοντικά, τα γιοφύρια, τη μακεδονική αρχιτεκτονική και το φυσικό κάλλος του καταρράκτη Κεφαλόγουρνα. 

Σε ανάρτηση του στα social media ο Ηλίας Μαμαλάκης αναφέρει χαρακτηριστικά για τη Θάσο “ένα πανέμορφο νησί του βορείου Αιγαίου που εξελίσσεται σε έναν γαστρονομικό τουρισμό κάθε επιπέδου από ταβέρνες λαϊκές με πολύ καλομαγειρεμένο φαγητό. Με εστιατόρια fine dining που ακουμπούσε τις υψηλές βαθμολογίες πολλών διαγωνισμών του εξωτερικού”.

Τι πρέπει να προσέξετε προκειμένου να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η εταιρεία «Οξύρρυγχος Ελλάς Α.Ε.» που ανήκει στον κ. Evgenii Efimovich Aptekar, βρίσκεται στο Κεφαλάρι της Δράμας. Όλα αυτά τα χρόνια εκτρέφει οξύρρυγχους από δικό της γόνο, η παραγωγή ξεπερνά τους 80 τόνους και περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά είδη οξύρρυγχων, το ρωσικό, το σιβηρικό, το Husohuso (Beluga) και το είδος Acipencer stellatus. 

Σελίδες