Η εκπομπή “Όπου υπάρχει Ελλάδα” του ΣΚΑΪ είχε την Παρασκευή (14/03) αφιέρωμα στη λίμνη Κερκίνη και παρουσίασε τα «Παραδοσιακά Ζυμαρικά Άνω Ποροΐων» από βουβαλίσιο γάλα που λατρεύουν στο Ντουμπάι, στη Γερμανία τη Σουηδία κ.α.
Οι συντελεστές της εκπομπής αναφέρουν τα εξής:
“Η Γεωργία Ανδρεάδου γεννήθηκε στην Λιβαδιά Σερρών και τα τελευταία 26 χρόνια ζει με τον σύζυγό της Νίκο Γεωρίτσα στα Πορόια.
Όταν το ζευγάρι γνωρίστηκε και αποφάσισε πως θα παντρευτεί πέρασε από το μυαλό του η ιδέα να φύγουν από το χωριό -που τότε δεν ήταν τόσο αξιοποιημένο τουριστικά όσο σήμερα-και να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο είτε στις Σέρρες είτε σε μία μεγαλύτερη πόλη.
Και οι δύο όμως αποφάσισαν τελικά να παραμείνουν στον τόπο που τόσο πολύ αγαπούσαν. Ξεκίνησαν να δουλεύουν στα καπνά όμως το μυαλό τους ήταν πάντα σε εγρήγορση και έψαχνε την ιδέα εκείνη που θα τους οδηγούσε στην επαγγελματική επιτυχία. Και η ιδέα αυτή δεν άργησε να έρθει. Ζυμαρικά από βουβαλίσιο γάλα.
Η πρώτη ύλη υπήρχε από τα βουβάλια του πατέρα της Γεωργίας. Η ίδια έκανε έρευνα σε όλη τη χώρα και όταν διαπίστωσε πως δεν υπήρχε κάτι παρόμοιο κατοχύρωσε ως ευρεσιτεχνία την συνταγή !
Κάπως έτσι ξεκίνησαν τα «Παραδοσιακά Ζυμαρικά Άνω Ποροΐων».
Οι παπαρδέλες της από βουβαλίσιο γάλα κάνουν θραύση στο Ντουμπάι, το κριθαράκι της, οι χυλοπίτες και το κους κους της ταξιδεύουν σε Γερμανία και Σουηδία ενώ στην χώρα μας τα παραδοσιακά ζυμαρικά της βρίσκονται στα ράφια ντελικατέσεν, παντοπωλείων και κρεοπωλείων, ενώ αξιοποιούνται και από πολλά εστιατόρια σε μεγάλα αστικά κέντρα και νησιά."