Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου τέσσερις κλοπές τετελεσμένες και μία απόπειρα κλοπής από οχήματα, επιχείρηση και σπίτια που διαπράχθηκαν το τελευταίο δίμηνο σε περιοχές της Θάσου. 

 

Συνελήφθη την Τρίτη (10/5) στη Θάσο, και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι την 8/9-5-2022 διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσε από το εσωτερικό του χρήματα και διάφορα έγγραφα.

 

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από 24 Απριλίου έως 8 τις Μαΐου διέρρηξε ακόμη ένα όχημα, μία επιχείρηση και μία οικία, ενώ σε μία περίπτωση επιχείρησε να διαρρήξει μία ακόμη οικία, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

 

Κατά τη διάπραξη των παραπάνω κλοπών ο δράστης αφαίρεσε μεταξύ άλλων χρηματικά ποσά, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα τάμπλετ, ηλεκτρονικά εξαρτήματα συσκευών, ένα ρολόι, κοσμήματα και διάφορα έγγραφα, καθώς επίσης και τραπεζικές κάρτες, ενώ με τη χρήση μίας από τις αφαιρεθείσες κάρτες πραγματοποίησε ανάληψη χρημάτων.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

 

Κατασχέθηκαν επίσης διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την  προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.

 

(δελτίο Τύπου)