Η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας («Λαϊκισμός και πραγματικότητα», Τρίτη 26.08.2015), δεν απαντά σε κανένα από τα θέματα και ερωτήματα που θέσαμε στη δική μας δημόσια τοποθέτηση (Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015). Η ανακοίνωση της Δημοτικής μας Κίνησης είχε σκοπό να θέσει για άλλη μία φορά την αγωνία μας για την τύχη των μεγάλων διεκδικήσεων του Δήμου όσον αφορά:

 

--την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και άλλων τεχνικών υποδομών (στρατόπεδα, νοσοκομείο, πρωτοδικείο κ.ά.)

 

--τη θέση της Καβάλας στον νέο Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό και τα έργα που αυτός προτείνει (Περιμετρική, σιδηροδρομική σύνδεση, εμπορικό λιμάνι κ.ά.)

 

--την προετοιμασία των προτάσεων του Δήμου Καβάλας για τα έργα του νέου ΕΣΠΑ.

 

Η ανησυχία μας για τα παραπάνω θέματα έχει ενταθεί μετά και από τις εξελίξεις που ακούγονται για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αλλά και για τα κενά, τις αστοχίες και τις προβληματικές ιεραρχήσεις που παρουσιάζουν οι αλλαγές στο Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο.

 

Με βάση όλα αυτά, πιστεύουμε ότι υπάρχουν πραγματικοί κίνδυνοι για τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης και του Δήμου Καβάλας, με απρόβλεπτες συνέπειες για τις χρηματοδοτήσεις σε νέα έργα, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων για τον τόπο μας.

 

Ταυτόχρονα, επισημάναμε ότι υπάρχει ανεπάρκεια αντιμετώπισης των κινδύνων από τη Δημοτική Αρχή και για άλλη μία φορά προτείναμε συντονισμό και συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου μας.

 

Δυστυχώς, η διοίκηση του Δήμου δε θέλησε να απαντήσει στα θέματα που βάλαμε, αλλά επειδή φαίνεται πως ενοχλείται από την κριτική μας επεδίωξε να αποπροσανατολίσει και να υποβαθμίσει τον δημόσιο διάλογο, χρησιμοποιώντας παρελθοντολογία, ειρωνείες και προσωπικές αιχμές.

 

Πρακτικά κάνει αντιπερισπασμό, επιδιώκοντας να στρέψει τη συζήτηση σε άλλα θέματα. Εμείς δεν πρόκειται να πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Επιμένουμε να ζητάμε απαντήσεις για τα ερωτήματα που θέσαμε και επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά στη Δήμαρχο ότι αποτελέσματα στις διεκδικήσεις μας μπορεί να φέρει μόνο η οργανωμένη κινητοποίηση όλων μας, με βάση σχέδιο και στόχους.

 

Θα είναι κρίμα η Καβάλα να πληρώσει και πάλι τις ανεπάρκειες τοπικών ηγεσιών.

 

Όσον αφορά τέλος στα «ερωτήματα» που μας απευθύνει η Δημοτική Αρχή, είναι γνωστές οι θέσεις μας έτσι όπως έχουν εκφραστεί τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και με τις δημόσιες ανακοινώσεις που έχουμε εκδώσει. Βεβαίως, θα φροντίσουμε άμεσα να τις υπενθυμίσουμε σε όσους τις έχουν «λησμονήσει»…

 

ΥΓ: Θα ήταν πρέπον να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου η ανακοίνωση της Δημοτικής μας Κίνησης, όπως ακριβώς αναρτήθηκε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημάρχου.

 

 

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος