Στις ελλείψεις γιατρών σε κλινικές του νοσοκομείου Καβάλας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων ο παθολόγος γιατρός του νοσοκομείου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, μιλώντας στον KavalaNews 102.8

 

Στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου είπε ότι ανοίγει και κλείνει γιατί δεν έχει γιατρούς να καλύψει όλες τις εφημερίες του μήνα, ενώ πρόβλημα παρουσιάζει και η γυναικολογική κλινική που έμεινε με δύο γιατρούς. 

 

«Αυτά τα προβλήματα δεν τα είχαμε ούτε και την εποχή των μνημονίων με τις μεγάλες περικοπές που έγιναν στην υγεία», λέει ο κ. Κροκίδης. 

 

Για την πανδημία τόνισε ότι: «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα». 

 

Όπως λέει, λιγότεροι από 20 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Καβάλας και λιγότεροι από τρεις στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

 

Σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στο νομό Καβάλας είπε ότι αυτά οφείλονται από τις δραστηριότητες του τριημέρου της Καθαράς δευτέρας σε Καβάλα και Θάσο. 

 

Όσον αφορά στο πρωτόκολλο ότι οι εμβολιασμένοι που νοσούν μπορούν να παραμένουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες και στη συνέχεια να επιστρέφουν στις δραστηριότητες τους ο κ. Κροκίδης είπε ότι αυτό πρέπει να γίνεται όταν ο ασθενείς δεν έχει συμπτώματα.  Αν έχει συμπτώματα πρέπει να παραμένει σε καραντίνα μέχρι να περάσουν. 

 

Αναφορικά με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, είπε πως: «είναι ένα μεγάλο θέμα. δεν μπορώ να το σχολιάσω. Το γνωρίζουν πολύ καλά οι γιατροί στην Αθήνα. Αυτό όμως συμβαίνει, είναι ένα πρόβλημα που κι εμείς το ζούμε στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Ωστόσο είναι εξαιρετικά μεγάλος ο αριθμός που έχει πεθάνει εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και αυτό πρέπει να διερευνηθεί και προβληματίζει». 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8