ΜΕΘ

Συνεχίζει τον αγώνα της η πρωτοβουλία πολιτών που έχει ως αίτημα τη δημιουργία μονάδας εντατικής θεραπείας παίδων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο 4χρονος από τον Ποτό της Θάσου που το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου  διακομίστηκε διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η επέκταση - ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του νοσοκομείου μας εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης!       

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Σωτηρία” νοσηλεύεται εδώ και 13 ημέρες ο γνωστός δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της μελέτης του επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Θεόδωρου Λύτρα για το διάστημα Σεπτέμβριος 2021 – Απρίλιος 2022.

Ένα βαρύ περιστατικό διαχειρίστηκε τις προηγούμενες ημέρες το χειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας με τη συνεργασία των γιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Τους λόγους που χρειάζονται να διασωληνωθούν ακόμα και πλήρως εμβολιασμένοι εξηγεί ο γιατρός Νίκος Κιοσές.

Στις ελλείψεις γιατρών σε κλινικές του νοσοκομείου Καβάλας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων ο παθολόγος γιατρός του νοσοκομείου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, μιλώντας στον KavalaNews 102.8. 

Συνέβη και αυτό...η αστυνομία έφερε χαρτί επιστράτευσης σε Πνευμονολόγο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Σερρών και ενώ βρισκόταν στην εργασία του στη ΜΕΘ για να δουλέψει από αύριο στην κλινική covid.

Τέσσερις ασθενείς που νοσούν από το κορωνοϊό εισήχθησαν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιανουαρίου στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καβάλας σύμφωνα με τους γιατρούς της ΜΕΘ. 
 

Εντατικολόγος του νοσοκομείου Καβάλας εργάζεται με κολάρο ώστε να αποφευχθεί στο τμήμα μία 3η αναρρωτική άδεια και απο

Αυξημένη θνητότητα από 57% έως και 87%, καταγράφεται κατά περιόδους στους διασωληνωμένους ασθενείς στην Ελλάδα. Το θλιβερό αυτό ποσοστό εξαρτάται από την πληρότητα των ΜΕΘ και το εάν ο ασθενής βρίσκεται εντός ή εκτός μονάδας.

Την περιπέτεια, τον φόβο, το άγχος που πέρασε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας διασωληνωμένη εξαιτίας του κορωνοϊου μοιράζεται η Αναστασία Κουντουρή μιλώντας στον KavalaNews 102.8. 

«Σε τρεις ημέρες πάνω με διασωλήνωσαν και έμεινα διασωληνωμένη 15 ημέρες στη ΜΕΘ Καβάλας. Τρομαχτικές μέρες, κανένας άνθρωπος να μην τις ζήσει, δυστυχώς, πάρα πολύ δύσκολα είναι. Γιατί μετά όταν ξύπνησα έχω εικόνες από μέσα και είναι δύσκολα», δήλωσε στο Live News.

Συγκλονίζει η Καβαλιώτισσα, Αναστασία Κουντουρή, η οποία μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της. 

Με μια οργισμένη ανάρτηση ενάντια στους αρνητές της πανδημίας και των εμβολίων, για όλους όσοι φόβισαν την 43χρονη από τη Δράμα, μητέρα δυο παιδιών που νόσησε με κορωνοϊό κι έχασε τη μάχη πριν από μερικές ημέρες στη ΜΕΘ, όμως και ταυτόχρονα συγκινητική η εντατικολόγος του Νοσοκομείου Καβάλας Εύη Τουρουντζή αποχαιρετά τη συμμαθήτριά της.

Ένα κρεβάτι υπήρχε διαθέσιμο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για κορωνοϊό στο νοσοκομείο Καβάλας το πρωί της Κυριακής (14/11) με την κατάσταση να παραμένει

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Καβάλας, περιγράφει στον KavalaNews 102.8 η διευθύντρια της ΜΕΘ, Εύα Νάγκυ. 

Στους 137 ανέρχεται ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid σε ΜΕΘ, στο σύνολο των νοσοκομείων της Μακεδονίας και της Θράκης

Για τεράστια προβλήματα και ελλείψεις στα νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση 48χρονος ασθενής με κορωνοϊό από τον Δήμο Παγγαίου. Ο 48χρονος φέρεται να μην έχει εμβολιαστεί σύμφωνα με πληροφορίες. Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται ακόμα 6 ασθενείς με τη ΜΕΘ covid να αγγίζει το 100% της πληρότητας της. 

Στατιστικά δεδομένα από την Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας - Θράκης) που καταδεικνύουν πόσο περισσότερο πλήττονται από τον ιό οι αν

Ανεμβολίαστοι είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι ασθενείς με Covid-19, που νοσηλεύονται σήμερα στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην οποία υπάγεται και το Νοσοκομείο Καβάλας. 

Aν και μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού και οι ανάγκες νοσηλείας σε απλές κλίνες Covid στην Καβάλα, δεν έχουν μειωθεί ούτε στιγμή τα πολύ σοβαρά περιστατικά που χρειάζονται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καβάλας, στην οποία κρέμονται ζωές από μια κλωστή, έχει αποψιλωθεί από προσωπικό.

 

Στη Βουλή έφερε το ζήτημα των σοβαρών καταγγελιών των γιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Σελίδες