Την περιπέτεια, τον φόβο, το άγχος που πέρασε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας διασωληνωμένη εξαιτίας του κορωνοϊου μοιράζεται η Αναστασία Κουντουρή μιλώντας στον KavalaNews 102.8

 

Η περιπέτεια της ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, όταν ανέβασε πυρετό. Έμεινε μερικές μέρες σπίτι. Παρακολουθούσε το οξυγόνο, την έβλεπε γιατρός, αλλά μετά από τρεις μέρες επιδεινώθηκε η κατάσταση και πήγε στο νοσοκομείο εξαιτίας του έντονου βήχα που είχε. Τότε άρχισε να κάνει δεύτερες σκέψεις και να περνάνε από το μυαλό της όλα τα ενδεχόμενα.  

 

«Έμεινα δύο μέρες σε κανονικό δωμάτιο και μετά για 15 μέρες στη ΜΕΘ. Δύσκολη εμπειρία αλλά ευτυχώς κατάφερα και βγήκα ζωντανή. Φοβήθηκα πάρα πολύ μέσα στη ΜΕΘ. Όσο το σκέφτομαι ακόμα φοβάμαι. Δεν έχει φύγει αυτό το συναίσθημα. 

 

Όταν ξύπνησα στη ΜΕΘ άρχισα να αντιλαμβάνομαι τα πάντα. Ήταν μία σκληρή εμπειρία. Είσαι μόνος και καλωδιωμένος παντού. Είναι τρομακτικά. Δεν μπορείς να μιλήσεις. Είχα κάνει τραχειοτομή. Μέσα εκεί έχεις να κάνεις με τον εαυτό σου. Με τις σκέψεις σου, με τον Θεό και με ένα άγγιγμα από τις νοσοκόμες που σου δίνουν δύναμη», λέει η κ. Κουντουρή.

 

«Τις δύο πρώτες μέρες στο νοσοκομείο δεν τις θυμάμαι καθόλου. Έχω κάποιες σκόρπιες εικόνες. Αυτό που μου είπε η μητέρα μου, ήταν ότι της έστειλα μήνυμα που της έλεγα ότι φοβάμαι», συμπλήρωσε.

 

Η κ. Κουντουρή δεν είχε κάνει το εμβόλιο και εξηγεί τον λόγο: 

 

«Δεν ήμουν αρνήτρια. Είχα ανησυχίες γιατί είχα θρομβωφιλία. Θα έκανα ταξίδι, είχα και φόρτο εργασίας κι έλεγα πώς θα χάσω δύο μέρες αν θα κάνω το εμβόλιο (σ.σ. από τυχόν παρενέργειες) και τελικά έχασα δύο μήνες. 

 

Η Αναστασία βγήκε στα τέλη Αυγούστου από το νοσοκομείο και ακόμα «παλεύει» με τα κατάλοιπα του κορωνοϊού

 

«Δεν ξεμπερδεύεις. Είναι δύσκολη ασθένεια. Έχω σκιές στους πνεύμονες που πρέπει να τις παρακολουθώ, ενώ η καρδιά μου έχει επηρεαστεί. Από την αγωγή επηρεάστηκαν και τα νεφρά». 

 

Πλέον έχει κάνει το εμβόλιο και παροτρύνει και τους υπόλοιπους να το κάνει. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: