Tο Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ παρουσιάζει στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων, τη Δευτέρα 17 Αυγούστου και ώρα 21.00, στην Παλιά Μουσική, την παράσταση «Νερό».

 

Το «Νερό» αποτελεί μια σύντομης διάρκειας παράσταση με έμφαση στο εικαστικό στοιχείο, όπου ο φωτισμός, η μουσική και η κίνηση βρίσκονται σε ένα συνεχή διάλογο. Πρόκειται για ένα μεικτό θέαμα που χρησιμοποιεί στοιχεία από την τέχνη του θεάτρου και του κουκλοθεάτρου.

 

Η ελληνική μυθολογία (Μέδουσα, Πήγασος, Ανδρομέδα, Περσέας) μπλέκεται με το αρχαίο δράμα, σε μια οπτική αφήγηση-διαδρομή, που ως σημείο εκκίνησης και άφιξης έχει το ζήτημα της γέννησης του υδάτινου κόσμου.

 

Ο χειρισμός των κατασκευών και των φωτιστικών πηγών είναι εσκεμμένα εμφανής και γίνεται από τα μέλη της σκηνογραφικής ομάδας.

 

Η ομάδα εργασίας, που αποτελούνταν κυρίως από φοιτητές της σκηνογραφίας, εργάστηκε κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, καταλήγοντας σε παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2014 στο θέατρο «Κλειώ», την κύρια σκηνή του Τμήματος.

 

Ομάδα εργασίας:

Φοιτητές: Σωτηρία Βαρσάμη, Χάιδω Γκόγκου, Ελένη Κανακίδου, Σοφία Σαμαρτζίδου, Λήδα Σιμώτα-Ελ Τζαγιούσι, Μαρία Σταυράκη, Στεφανία Σταυρακάκη, Αναστασία Τεμηρίδου

Καθηγητές: Απόστολος-Φωκίων Βέττας, Λίλα Καρακώστα, Ολυμπία Σιδερίδου

Μουσική επιμέλεια και διδασκαλία: Κώστας Βόμβολος

Δραματουργική Πρόταση: Έφη Ζιώγα

Διδασκαλία Κίνησης: Ροδιά Βόμβολου

Βιολοντσέλο: Αμαλία Σάννη

Φωνή: Αναστασία Μιροσνιτσένκο

Βίντεο: Ελένη Χούμου και Δημήτρη Μουγκό

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.