Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, αναφέρθηκε στα προβλήματα που δυσκολεύουν την ψηφιακή καθημερινότητα των συμπολιτών του.

 

Ειδικότερα, ο Βουλευτής έκανε σχετική αναφορά στα θέματα που αφορούν την τηλεοπτική κάλυψη σε λευκές περιοχές όπως, μεταξύ άλλων, η Μουσθένη, η Μεσορόπη, το Μελισσοκομείο, η Ν. Ηρακλείτσα, η Λεκάνη, ο Κεχρόκαμπος, η Ελευθερούπολη το Ελαφοχώρι και το νησί της Θάσου. 

 

Ο υφυπουργός, ανταποκρινόμενος στο πρόβλημα που έχει θίξει αρκετές φορές ο Βουλευτής, ανέφερε πως περί τα μέσα Μαρτίου θα κατατεθεί τροπολογία, σύμφωνα με την οποία θα προβλέπεται ειδική χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ώστε να προβαίνουν οι ίδιοι στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, τοποθετώντας κεραίες η αναμεταδότες.

 

Επίσης, ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στα προβλήματα των περιοχών με ασθενές ή ανεπαρκές δίκτυο ίντερνετ όπως είναι η περιοχή του Σταυρού - Αμυγδαλεώνα - Κρηνίδων, του Σταυρού - Αμυγδαλεώνα - Ελευθερούπολης, όπου εδρεύουν πολλές επιχειρήσεις, της Βιομηχανικής Περιοχής της Καβάλας, της Θάσου και του ΙΝ.ΑΛ.Ε. 

 

Ο υφυπουργός γνωρίζοντας το ζήτημα, ενημέρωσε το Βουλευτή πως πρόκειται σύντομα να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ πολύ τον Υφυπουργό για τη σημερινή συνάντηση. 

 

Τον ενημέρωσα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές μας και ζήτησα τη συνδρομή του για την επίλυσή τους. Πολύ σύντομα θα δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις.»

Με εκτίμηση,

 

δελτίο Τύπου (Γιάννη Πασχαλίδη)