Ο Δήμος Καβάλας με συνέπεια, συντονισμό και οργάνωση ξεκίνησε την προσπάθεια της συστηματικής ανακύκλωσης κατά τρόπο που ποτέ άλλοτε δεν είχε εφαρμοστεί στην περιοχή μας. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά φανερώνοντας την ανταπόκριση του κόσμου.

Θυμίζουμε ότι στην ανακύκλωση του γυαλιού ο Δήμος Καβάλας από τον πρώτο κιόλας μήνα εφαρμογής του μέτρου ήρθε πρώτος μεταξύ όλων των Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Η Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής, μέρα με την ημέρα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ώστε μέχρι τα τέλη του μήνα κάθε γειτονιά και κάθε συνοικία του Δήμου Καβάλας να έχει πρόσβαση στη διαδικασία της ανακύκλωσης και στα οφέλη που αυτή παρέχει.

Επιπλέον, αμέσως μετά το Καλοκαίρι ο Δήμος Καβάλας και η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής ετοιμάζουν μια σειρά από προγραμματισμένες δράσεις σε σχολεία, συλλόγους και φορείς για τα οφέλη της ανακύκλωσης ώστε το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος να βρει ακόμα περισσότερους αποδέκτες.

 

Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης στο Δήμο Καβάλας. Άστοχη και άκαιρη η δήλωση του επικεφαλής της παράταξης  «Ο τόπος της ζωής μας» απαντάει η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα στον δημοτικό σύμβουλο Μάκη Παπαδόπουλο για τη δήλωσή του "Στην ανακύκλωση η Καβάλα παραμένει «ουραγός»"

 

Η δήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» για το σημαντικό έργο της ανακύκλωσης που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες στο Δήμο Καβάλας είναι το λιγότερο ατυχής. Ο μηχανισμός δηλώσεων που έχει στήσει, στην προκειμένη περίπτωση, αποδεικνύεται ημιτελής καθώς βιάζεται να εξάγει συμπεράσματα.

Θυμίζουμε στον κ. Παπαδόπουλο ότι η πρώτη αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών, από το ειδικό απορριμματοφόρο όχημα, έγινε στις 27 Ιουλίου 2015 οπότε είναι το λιγότερο άστοχο να υποστηρίζει πως ο Δήμος Καβάλας είναι ουραγός στην ανακύκλωση κάνοντας δήλωση για την πορεία της ανακύκλωσης μια εβδομάδα μετά.  

 

Δείτε εδώ τη δήλωση του Μάκη Παπαδόπουλου