Έντονη ήταν η δράση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933 το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

 

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 4 καβαλιώτες ορειβάτες του συλλόγου επιχείρησαν χειμερινή ανάβαση στο βουνό Χατζή του νομού Τρικάλων μαζί με 3 ακόμα ορειβάτες της περιοχής. Η επταμελής ομάδα αφού διέσχισε τις παγωμένες αλπικές εκτάσεις του βουνού κατάφερε να φτάσει μέχρι τα 1.900 μέτρα ενώ στην κορυφή (2.038 μ.) τελικά  αναρριχήθηκαν 4 ορειβάτες μέσω της απότομης, δύσκολης και εκτεθειμένης βόρειας ράχης. 

 

Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα του χιονιού και την καταπληκτική θέα των γύρω ορεινών όγκων ικανοποίησαν όλη την ομάδα που βίωσε μια μοναδική χειμερινή εμπειρία συνολικής διάρκειας 8,5 ωρών. 

 

Το βουνό Χατζή είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Έλληνες ορειβάτες για τα εντυπωσιακά τοπία του ενώ μαζί με άλλα πέντε βουνά έχει πρόσφατα ενταχθεί σε καθεστώς ειδικής προστασίας όπου απαγορεύεται οποιαδήποτε ανθρωπογενής παρέμβαση όπως η διάνοιξη δρόμων κλπ.

 

Επίσης την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στο επίσημο πρόγραμμα του Ορειβατικού Συλλόγου 8 μέλη του Ε.Ο.Σ. Καβάλας 1933 εξόρμησαν στο γειτονικό βουνό Τσάλ της Ξάνθης και ανέβηκαν από το χωριό Γέρακα στην κορυφή του στα 1402 μ. μετά από πεζοπορία 3,5 ωρών.

 

Η επόμενη εξόρμηση του Συλλόγου είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 27/2/22 στο Παγγαίο από την Πρώτη Σερρών.