Τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Καβάλας και τον αυξημένο όγκο εργασίας- λόγω και της πανδημίας- που πρέπει να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, έφερε στη Βουλή, με ερώτησή της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Όπως τονίζει, η περιοχή επιβαρύνεται με ιδιαιτερότητες που πρέπει να προσμετρηθούν, όπως η ύπαρξη δύσβατων περιοχών στα ορεινά του νομού, το νησί της Θάσου με τον υπερ-πολλαπλασιασμό του πληθυσμού κατά την καλοκαιρινή περίοδο, η διέλευση μεταναστών, οι οποίοι γίνονται έρμαια στα χέρια επιτήδειων διακινητών με αποτέλεσμα να καταγράφονται δεκάδες τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα κάθε χρόνο. 

 

Στα παραπάνω, θα πρέπει να προστεθεί και η κάλυψη των δια-νοσοκομειακών διακομιδών του ΓΝ Καβάλας, των εξιτηρίων και των επανεξετάσεων, με τα οποία επιφορτίζεται το ΕΚΑΒ Καβάλας σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4524/14 και της ΥΑ με Αρ. Πρωτ. 87813.

 

Επίσης, σημειώνει ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια έγιναν ελάχιστες-με βάση και τα δεδομένα της πανδημίας- προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.  Οι μόνες προσλήψεις που έγιναν είναι επικουρικού προσωπικού, μέγιστης διάρκειας 2 ετών. Η πρόβλεψη των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας είναι ότι την επόμενη τριετία θα αποχωρήσει μεγάλος αριθμός εργαζομένων, λόγω συνταξιοδότησης.

 

Ρωτά τον κ. Υπουργό Υγείας:

 

Πόσες προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού έγιναν από 7/7/2019 για το ΕΚΑΒ Καβάλας; Είναι στις προθέσεις του να προκηρύξει μόνιμες θέσεις στο ΕΚΑΒ;

 

Μέχρι τότε, προτίθεται να ανανεώσετε όλες τις συμβάσεις που πρόκειται να λήξουν;

 

Προτίθεται να επανεξετάσει την αντικατάσταση των διατάξεων του ν. 4524/14 και της ΥΑ με Αρ. Πρωτ. 87813, ενισχύοντας παράλληλα το Νοσοκομείο Καβάλας με προσωπικό και με τα απαραίτητα μέσα ώστε να διαχειρίζεται τις δευτερογενείς διακομιδές, απαλλάσσοντας το ΕΚΑΒ Καβάλας από αυτή την υποχρέωση;

 

δελτίο Τύπου