γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Κάλεσμα στους πολίτες της περιφέρειας ΑΜΘ στον φιλικό αγώνα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στο στάδιο Ανθή Καραγιάννη στη μνήμη του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού μεταξύ των του ΑΟΚ και της Δόξας Δράμας απηύθυναν το μεσημέρι της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου οι αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Δράμας και στελέχη των δυο ομάδων. 

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη ο οποίος απηύθυνε την πρόσκληση και στις δυο ομάδες. 

 

 

Στη συνέντευξη που δόθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας συμμετείχαν επίσης ο αντιπερειφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα Σταύρος Κούρος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δόξα Δράμα Δημήτρης Περσίδης, προπονητής του ΑΟΚ Αλεξάντερ Νούρι και ο προπονητής της Δόξας Σπύρος Φιλίππου. 

 

 

Όλοι τόνισαν πως η κοινωνία δεν πρέπει να ανεχθεί άλλο τη βία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων και ότι η όποια αντιπαλότητα των φιλάθλων θα πρέπει να εξαντλείται μέσα στα γήπεδα στη διάρκεια των αγώνων. 

 

Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο που δίνεται γι αυτόν τον σκοπό ο οποίος θα έχει τη διάρκεια ενός ημιχρόνου 45 λεπτών. 

 

 

Ο αντιπεροφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης είπε μεταξύ άλλων:

 

«Θέλουμε να υψώσουμε ένα μεγάλο ηχηρό όχι από την περιφέρειά μας, την Καβάλα και τη Δράμα στην οπαδική βία και τις δολοφονίες που κατά καιρούς έχουν λάβει χώρα. Αποφασίσουμε να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι σε αυτό και να διεξαχθεί αυτός ο σπουδαίος αγώνας. Ευχαριστώ όλους θερμά για την άμεση ανταπόκριση λόγω και των υποχρεώσεων που έχουν οι ομάδες για να δώσουμε αυτόν τον αγώνα στη μνήμη του Άλκη. 

 

Ο ΑΟΚ και η Δόξα Δράμας είναι ιστορικές ομάδες και μας χωρίζει μια αντιπαλότητα παραδοσιακή αλλά αυτό πρέπει να τελειώνει στο 90’, στις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου. Πρέπει να είμαστε μετά όλοι αγαπημένοι και να επιστρέφουμε στην καθημερινότητα και στις ζωές μας. Αυτό πρέπει να πούμε και στα μικρά και στα μεγαλύτερα παιδιά».

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ τόνισε:

 

«Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την σπουδαία αυτή ιδέα του Αλέξη Πολίτη για τη διεξαγωγή του φιλικού μεταξύ των δύο ιστορικών μας ομάδων. Στόχος μας είναι να γίνει πράξη αυτό που ευχήθηκε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, να ενωθούν οι φίλαθλοι. Η όποια αντιπαλότητα θα πρέπει να υπάρχει στα 90 λεπτά και στο πείραγμα που θα ακολουθεί στη συνέχεια. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, αλλά ακόμα κι ένα αρρωστημένο μυαλό να σταματήσουμε θα είναι κέρδος. Απευθύνω μήνυμα σε όλους τους φιλάθλους να βρεθούν στο γήπεδο και ευχαριστώ τις ομάδες που με την αποδοχή της πρότασης έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο. Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το κακό».

 

Ο πρόεδρος του ΑΟΚ Σταύρος Κούρος είπε:

 

«Με μεγάλη ευχαρίστηση ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των δύο Αντιπεριφερειαρχών. Καλούμε τους φιλάθλους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Πραγματικά δεν θα πρέπει να περιμένουμε να συμβαίνουν τέτοια τραγικά περιστατικά για να θυμόμαστε ότι θα πρέπει να είμαστε σωστοί φίλαθλοι αλλά και καλοί γείτονες»!

 

Ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας Δημήτρης Περσίδης είπε:

 

«Θέλουμε να συγχαρούμε τους δύο αντιπεριφερειάρχες για την πρωτοβουλία που πήραν. Ο αθλητισμός ενώνει και δε διχάζει. Καλούμε τον κόσμο και τις οικογένειες από Δράμα και Καβάλα να έρθουν στο γήπεδο για να περάσουμε αυτό το μήνυμα και να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια του Άλκη. Κανείς μας δε θα ήθελε να βρεθεί στη θέση της».

 

Ο προπονητής του ΑΟΚ Αλεξάντερ Νούρι τόνισε:

 

«Καλώ όχι μόνο τους φιλάθλους αλλά και όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να στείλει το σωστό μήνυμα σ’ αυτούς που κακοποιούν τον αθλητισμό. Πρέπει να δείξουμε σε όλους ότι ο αθλητισμός ενώ και δε χωρίζει. Με χαρά αποδεχτήκαμε αυτή την πρόταση. 

 

Ο προπονητής της Δόξας Σπύρος Φιλίππου είπε:

 

«Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση για το πιο θλιβερό γεγονός που μπορεί να υπάρξει στη ζωή. Αποδεχτήκαμε την πρόσκληση που μας έγινε, ως το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως φόρο τιμή στην οικογένεια του. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι τέτοια γεγονότα δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο. Καμία κουλτούρα καμίας ομάδας στον κόσμο δεν υπηρετεί τέτοια γεγονότα. Εύχομαι αυτή η κίνηση να είναι η αρχή της προσπάθεια αποξένωσης τέτοιων ανθρώπων και συμπεριφορών από το χώρο μας. Αυτοί δεν είναι φίλαθλοι είναι εγκληματίες».