Παραμένει το αίτημα των επαγγελματιών της Νέας Περάμου για την επανασύνδεση της περιοχής με το νησί της Θάσου. 

 

'Στόχος μας είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στη Νέα Πέραμο" λέει στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου που μετρά περί τα 150 μέλη, Κώστας Τάσσης. 

 

Τονίζει πως γίνονται συνεννοήσεις με ναυτιλιακές εταιρίες αλλά επισημαίνει το αίτημα πρέπει να στηριχθεί και από τους τοπικούς φορείς. 

 

Το βασικό επιχείρημα του τοπικού συλλόγου είναι ότι ο κόμβος του Αγίου Ανδρέα στην Εγνατία Οδό απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από τη Νέα Πέραμο χωρίς ο δρόμος να περνάει μέσα από κάποιον οικισμό τονίζει όπως συμβαίνει με την Κεραμωτή. 

 

Ο κ. Τάσσης αναφέρθηκε και στην έλλειψη θέσεων ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών στα λιμάνια της Νέας Περάμου και της Νέας Ηρακλείτσας παρά το γεγονός ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση. 

 

Μίλησε και για τον αρχαιολογικό χώρο της Ανακτορόπολης και στην επιτολή που έστειλε ο εμπορικός σύλλογος προς την εφορία Αρχαιοτήτων. 

 

Όπως είπε, ο σύλλογος ζητά ο χώρος να μπορεί να είναι επισκέψιμος από τον Μάιο για την ξενάγηση σχολείων αλλά και τουριστών τους θερινούς μήνες. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: