Να εξετάσει σοβαρά την περίπτωση επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Νέας Περάμου-Θάσου ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου

 

Όπως σημειώνει, το πρόβλημα της σύνδεσης του ηπειρωτικού τμήματος του νομού με το νησί της Θάσου τους χειμερινούς μήνες επηρεάζει δυσμενώς τους κατοίκους του νησιού, ενώ οι δύο γραμμές για το νησί (Καβάλα, Κεραμωτή) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δέχονται τεράστια «πίεση» από τους χιλιάδες τουρίστες που κατευθύνονται προς το νησί. 

 

Αναφερόμενη στην επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών της Νέας Περάμου (δες ΕΔΩ) σημειώνει ότι το λιμάνι της Νέα Περάμου Καβάλας απέχει μόλις 4χλμ από τον κόμβο του Αγίου Ανδρέα, δεν βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της Νέα Περάμου, βοηθά στον επιμερισμό του βάρους του κυκλοφοριακού φορτίου που αντιμετωπίζει η πόλη της Καβάλας, καθώς και του επαρχιακού δικτύου που συνδέει την Εγνατία Οδό με το λιμάνι της Κεραμωτής. 

 

Προσθέτει ότι η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από τις εισόδους του Προμαχώνα και της Εξοχής είναι μικρότερη κατά σχεδόν 60 χλμ. και περίπου 45 λεπτά οδήγησης, γεγονός που θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για την επιλογή της Θάσου από τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες, ενώ δεν θα πλήξει τα λιμάνια της Καβάλας και της Κεραμωτής, καθώς η εύκολη πρόσβαση και η ταχεία μετάβαση στο νησί θα λειτουργήσει προσθετικά και όχι αντιπαραθετικά.

 

Τέλος, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσουν οι εργασίες αναβάθμισης του λιμένα Νέας Περάμου, καθώς και της μαρίνας της Θάσου, η οποία βρίσκεται σε κακή κατάσταση έχοντας αρνητικό αντίκτυπο στην προσέλκυση ιδιόκτητων σκαφών.

 

Η κ. Ελευθεριάδου ρωτά τον Υπουργό αν είναι στις προθέσεις του να εξετάσει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και να επαναλειτουργήσει την γραμμή Νέα Πέραμος-Θάσος, προχωρώντας παράλληλα στα απαραίτητα έργα ενίσχυσης του λιμένα Νέας Περάμου.

 

(δελτίο Τύπου Τάνια Ελευθεριάδου)