Την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση σχολικών τμημάτων στο νομό Καβάλας εν μέσω πανδημίας σχολιάζει με ανακοίνωση της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. Κάνει λόγο για εμμονή της υπουργού να προχωρήσει στην αξιολόγηση ενώ στον τομέα της διαχείρισης της πανδημίας στα σχολεία έχει αποτύχει.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

 

Μεταρρυθμιστική διάλυση της Παιδείας, δια χειρώς κ. Κεραμέως. Δεν θα μπορούσε κάποιος να το θέσει διαφορετικά! 

 

Ενώ η πανδημία είναι σε εξέλιξη και ο Π.Ο.Υ. ζητά λιγότερους μαθητές/τάξη, η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί τμήματα, στοιβάζοντας τα παιδιά μας σε αίθουσες λίγων τετραγωνικών!

 

Συγκεκριμένα, στην Καβάλα καταργούνται τμήματα στο 2ο Λύκειο, το 4ο Γυμνάσιο, το 5ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Κρηνίδων και το Λύκειο Λιμένα. 

 

Υποβαθμίζονται μ' αυτόν τον τρόπο σχολικές μονάδες, εκπαιδευτικοί μετακινούνται και αλλάζουν το σχολικό περιβάλλον των μαθητών/τριων. 

 

Και όλα αυτά, τη στιγμή που η επιδημιολογική κατάσταση απαιτεί αποστάσεις και αποφυγή συνωστισμού.   

 

Όπως πολύ σωστά τονίζει η ΕΛΜΕ Καβάλας η πολιτική αυτή είναι υγειονομικά επικίνδυνη, παιδαγωγικά απαράδεκτη και ηθικά ανάλγητη. 

 

Η κ. Κεραμέως που εμμονικά ζητά αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, έχει μείνει στάσιμη εδώ και 1,5 χρόνο στη διαχείριση της πανδημίας και στην ορθή λειτουργία των σχολείων.