Στην πρόσληψη προσωπικού μέσω εργολάβου για τις ειδικότητες ηλεκτρολόγου, υδραυλικού και διοικητικού προσωπικού προχωρά το Νοσοκομείο Καβάλας. Η εισχώρηση ιδιωτών στη δημόσια υγεία προχωρά με μαθηματική ακρίβεια σχολιάζει σχετικά η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου και επισημαίνει πως «Επειδή δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενός στο ΕΣΥ, η μόνη λύση η αναστολή εφαρμογής του νόμου και η διασφάλιση του καθολικού εμβολιασμού του προσωπικού των δομών υγείας με πειθώ και συναίνεση». 

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

Το ΔΣ του Νοσοκομείου αποφάσισε την πρόσληψη προσωπικού μέσω εργολάβου για ειδικότητες υδραυλικού, ηλεκτρολόγου και διοικητικού προσωπικού. Κι αυτό διότι οι θέσεις έμειναν κενές λόγω αποχώρησης μη εμβολιασμένου προσωπικού. 

 

Πέραν του παραλογισμού του μέτρου για την αναστολή εργαζομένων που δεν έχουν καμία συμμετοχή σε ιατρικές πράξεις, το μέτρο της αναστολής εργασίας με πλήρη στέρηση μισθού για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είναι δυσανάλογα σκληρό και κοινωνικά επαχθές, ενώ ταυτόχρονα στερεί από τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σημαντικό μέρος του προσωπικού τους προκαλώντας σημαντική δυσλειτουργία.

 

Η αρχή-δυστυχώς- έγινε. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι εργολάβοι, οι οποίοι με αφορμή τον απαράδεκτο νόμο για την αναστολή εργασίας, θα εισβάλουν στο δημόσιο σύστημα υγείας. 

 

Επειδή δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενός στο ΕΣΥ, η μόνη λύση η αναστολή εφαρμογής του νόμου και η διασφάλιση του καθολικού εμβολιασμού του προσωπικού των δομών υγείας με πειθώ και συναίνεση. 

 

Όλα τα υπόλοιπα, είναι προφανές ότι γίνονται για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς.