Να συμμετέχουν στις δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό όχι μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν βεβαίωση νόσησης, αλλά και όσοι έχουν πραγματοποιήσει rapid ή μοριακό τεστ, ζητά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και τον δήμαρχο, ο επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας.

 

Η επιστολή του Χρήστου Ποτόλια: 

 

"Για τη Λαϊκή Συσπείρωση προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας του λαού. Είμαστε ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ.

 

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (Τεύχος Β' - 3958/27-08-2021), προβλέπονται μεταξύ άλλων "Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, χωρίς περιορισμό ατόμων", "…Αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους … και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο …".

 

Με την απόφαση αυτή αφαιρείται το δικαίωμα στη διά ζώσης συμμετοχή στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

 

Μετά τους εργαζόμενους η Κυβέρνηση διαιρεί και εκβιάζει, με αποκλεισμό από τις διά ζώσης συνεδριάσεις και τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, καθώς και τους δημότες που θέλουν να θέσουν οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Επίσης η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και να πείσει το λαό για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, επιδιώκει να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

 

Ζητάμε από το Προεδρείο με συντονισμένες ενέργειες με τη διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο να απαιτήσει από την Κυβέρνηση  να αλλάξει άμεσα αυτή την  απόφασή της:

 

Να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 (μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.) όχι μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν βεβαίωση νόσησης, αλλά και όσοι έχουν πραγματοποιήσει rapid ή μοριακό τεστ. Ό,τι δηλαδή προβλέπεται στην καθημερινή κοινωνική ή επαγγελματική δραστηριότητα.

 

Να γίνουν σεβαστές και να μην ακυρωθούν οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων από τα κυβερνητικά υπηρεσιακά όργανα.

 

Κ. Πρόεδρε,

 

Θεωρούμε ότι ο εξαναγκασμός, οι δωροεπιταγές των 150 ευρώ, η διαίρεση του λαού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τα αντιφατικά μηνύματα της κυβέρνησης δημιουργούν καχυποψία, ενισχύουν τον ανορθολογισμό, μειώνουν το κύρος της επιστήμης στη συνείδηση του λαού και τελικά οδηγούν στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού (χώροι εργασίας, μέσα μαζικής μεταφοράς, ιχνηλάτηση στα σχολεία, συχνά δωρεάν τεστ, φαρμακοεπαγρύπνηση κ.λπ.)".