Σχέδιο με είσοδο ιδιωτικών εταιρειών για την κάλυψη των κενών από τις αναστολές σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο ΕΣΥ επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΟPEN.

 

Στο υπουργείο Υγείας επεξεργάζονται το πώς θα γίνει η κάλυψη, με το μεγαλύτερο ζήτημα να δημιουργείται στο λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων, καθώς ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20%.

 

Το σχέδιο του υπουργείο προβλέπει την αντικατάσταση των ανεμβολίαστων στο ΕΣΥ που θα βγουν σε αναστολή, με εργαζόμενους λοιπού προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες που θα καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν

 

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της Δέσποινας Βλεπάκη στο OPEN αυτό το οποίο πρόκειται να γίνει για να καλυφθούν τα κενά είναι, εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται στις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης, ακόμα και διοικητικό προσωπικό να αντικατασταθούν με εξωτερική ανάθεση.

 

Θα δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες ενοικιαζόμενων εργαζομένων, η ανάθεση προκειμένου να καλυφθούν τα κενά όσο οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα είναι σε αναστολή. 

 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ζητηθεί από νοσοκομεία να προετοιμάσουν το πλάνο και να αναφέρουν πόσα άτομα χρειάζεται να αντικαταστήσουν που δεν έχουν εμβολιαστεί. 

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες ωστόσο στην περίπτωση υλοποίησής αναμένεται να δημιουργήσεις σοβαρές αντιδράσεις στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.

 

Πηγή: εφημερίδα Αυγή 

 

Σχολιάζοντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου αναφέρει τα εξής: 

 

Δεν πέφτουμε απ' τα σύννεφα. "Το σχέδιο του υπουργείο προβλέπει την αντικατάσταση των ανεμβολίαστων στο ΕΣΥ που θα βγουν σε αναστολή, με εργαζόμενους λοιπού προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες που θα καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν"!

 

Υπενθυμίζω ότι στο Νοσοκομείο Καβάλας έχει ήδη αναρτηθεί πρόσκληση για την ανάληψη καθαριότητας από εργολάβο, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου, σε δημόσια τοποθέτησή του ισχυρίστηκε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανεμβολίαστων εργαζόμενων ανήκουν στην καθαριότητα, γεγονός πέρα για πέρα ψευδές.

 

Ας μας απαντήσουν: προτίθενται να καλύψουν τυχόν κενά με ιδιώτες-εργολάβους;