Την αισιοδοξία του ότι ο κλάδος του τουρισμού θα καταφέρει να… ορθώσει ανάστημα και να κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Θανάσης Τσώνης, με την προϋπόθεση όμως η υγειονομική κατάσταση να παραμείνει σταθερή. 

 

«Δίνουμε αγώνα προσαρμογής και ανάκαμψης. Παρά τα εμπόδια, ο τουρισμός άνοιξε. Η εμπειρία μας από την προηγούμενη χρονιά δεν μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε εκτιμήσεις. Αλλά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», λέει στον KavalaNews 102.8 ο κ. Τσώνης.  

 

Οι νέες αγορές και ο εσωτερικός τουρισμός 

 

«Φέτος πέρα από τις κλασικές αγορές, έχουμε νέες, όπως αυτή της Πολωνίας, ενώ έχουμε τουρίστες που δαπανούν μεγαλύτερα ποσά. Το στοίχημα του εσωτερικού τουρισμού πηγαίνει καλά. Αλλά αυτό που ζητώ είναι να στηρίξουμε την περιφέρειας μας. Διαθέτουμε πολλές ομορφιές. Είναι πολύ καλή ευκαιρία εφόσον είμαστε υγειονομικά ασφαλείς, να γνωρίσουμε και εμείς οι ίδιοι την περιοχή» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού. 

 

Σχετικά με την διαδικασία των τεστ και των ελέγχων στα λιμάνια, είπε ότι εξελίσσεται ομαλά. 

 

«Προβλημάτισε, ότι οι Ρουμάνοι ενέταξαν την Ελλάδα στην «κίτρινη» λίστα αλλά ευτυχώς μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον αντίστοιχο ΕΟΤ της Ρουμανίας «πάγωσαν» οι ακυρώσεις που πήγαμε στην αρχή να δούμε. Χρειάζεται προσοχή και ατομική ευθύνη», λέει ο Θανάσης Τσώνης.

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: