Μπορεί να λιγοστεύουν οι covid-free περιοχές της χώρας, ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποιες που «κρατούν άμυνα» στην επέλαση της μετάλλαξης «Δ». Η Θάσος μάλιστα ανήκει μέσα στις επτά περιοχές της χώρας που θεωρούνται covid-free

 

Στον πίνακα της επιδημιολογικής έκθεσης της Τετάρτης (7/7) για την πορεία του κορωνοϊού το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 28 Ιουνίου 2021 έως 04 Ιουλίου διαμορφώθηκε στο 0,00% για τη Θάσο, τη Θεσπρωτία, την Ιθάκη, την Κάρπαθο, την Κέα, την Κύθνος και τη Μήλο.

 

Κίνητρο για τους τουρίστες

 

Αξίζει να αναφερθεί πως το status αυτό αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για τους τουρίστες, για πολλούς από τους οποίους η αναζήτηση προορισμού διακοπών περιλαμβάνει, και αυτή τη χρονιά, το κριτήριο της υγειονομικής ασφάλειας.

 

Από την άλλη, το ότι η πανδημία εμφανίζει τάσεις ανόδου σε όλη τη χώρα τις τελευταίες μέρες, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.820 κρούσματα μόλις το τελευταίο 24ωρο (δες ΕΔΩ) θέτει εν αμφιβόλω το κατά πόσο οι περιοχές αυτές παραμένουν covid-free, λόγος για τον οποίο κυβέρνηση και ειδικοί συστήνουν διαρκώς σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν να κλείσουν το ραντεβού τους.