Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια του λυρικού τραγουδιού Σόνια Θεοδωρίδου, μαζί με σύνολο καταξιωμένων μουσικών, θα παρουσιάσει την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων μια ξεχωριστή συναυλία, με επιτυχίες από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο. Η κ. Θεοδωρίδου μίλησε στον KavalaNews 102.8 για την συναυλία, την καραντίνα, τον χωρισμό της αλλά και για τις επικείμενες συνεργασίες της. 

 

«Μου αρέσει πολύ αυτό που θα τραγουδήσω και γι΄αυτό το ονόμασα "μία αγκαλιά τραγούδια". Έχω ανάγκη να αγκαλιάσω τον κόσμο  και αφού δεν μπορώ να το κάνω φυσικά θα το κάνω μέσα από τη φωνή μου. Στερηθήκαμε τον κόσμο και αυτή τη ζεστασιά και το συναισθηματικό πάρε-δώσε που γίνεται στη σκηνή», λέει η κ. Θεοδωρίδου

 

Η καραντίνα και ο χωρισμός 

 

«Είμαι δημιουργική γράφτηκα στο πανεπιστήμιο στο τμήμα της βοτανολογίας και άρχισα να μαθαίνω επιπλέον ξένες γλώσσες».  Η κ. Θεοδωρίδου εκμυστηρεύτηκε ότι στη διάρκεια της πανδημίας χώρισε και  αυτή του είδους η μοναξιά ήταν κάθαρση ψυχής

 

Η συνεργασία της με τον Σάκη Ρουβά

 

«Ήταν μία συγκλονιστική συνεργασία. Το να είσαι κάπου ψηλά όπως ο Σάκης δεν είναι τίποτα τυχαίο. Είναι άξιος των περιστάσεων και ένας εργατικός άνθρωπος. Θέλω να δοκιμάζω νέα πράγματα και μ’ αρέσει να συνεργάζομαι και με άλλους καλλιτέχνες, ενώ είπε ότι βρίσκεται στα σκαριά μία νέα συνεργασία». 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: 

 

 

 

Τα μελλοντικά σχέδια 

 

«Σίγουρα θα κάνω κάτι με τον Γιώργο Φακανά σε τζαζ. Είναι κάτι που αγαπώ πολύ. Θα ήθελα να κάνω συνεργασίες όπως η Αλέκα Κανελίδου, και η Ελένη Βιτάλη». 

 

«Μια αγκαλιά τραγούδια» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

 

Πρόκειται για ένα ταξίδι στο χρόνο και στο μουσικό σύμπαν με αναφορές σε ποικίλα μουσικά είδη, μοναδικά και αγαπημένα ακούσματα που ενώνουν τον κόσμο της ανατολής και της δύσης σε «Μία αγκαλιά τραγούδια» ερμηνευμένα μοναδικά από την αισθαντική και βελούδινη φωνή της Σόνιας Θεοδωρίδου.

 

Από τους Nino Rota, Ennio Moriccone, Jacques Brel, Loreena McKennitt έως τον Γιάννη Σπανό, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γιάννη Μαρκόπουλο και πολλούς άλλους δημοφιλείς και αγαπημένους συνθέτες.

 

Μαζί με τη Σόνια Θεοδωρίδου, στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, θα συμμετέχει η Χορωδία Φίλων Μουσικής Καβάλας και η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

 

Η Σόνια Θεοδωρίδου αποτελεί μαζί με την Μαρία Κάλλας και την Αγνή Μπάλτσα το τρίπτυχο των κορυφαίων Ελληνίδων λυρικών τραγουδιστριών. Ως σολίστ έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες και ρεσιτάλ τραγουδιού.

 

Η βράβευση από τον Δήμο Καβάλας 

 

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός», σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, τιμούν τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. 

 

Η απόδοση τιμής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, στις 6 το απόγευμα, στον υπαίθριο χώρο της Βιβλιοθήκης. 

 

«Η αγάπη της διάσημης σοπράνο για την Καβάλα είναι έμπρακτη μιας και έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε τα παιδιά και οι νέοι να έρθουν πιο κοντά στη μουσική. Δεν είναι λίγες οι φορές που η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας δέχθηκε δωρεές από πλήθος μουσικών βιβλίων και οπτικοακουστικού υλικού, τα οποία αποτελούν το μουσικό τμήμα της συλλογής της και είναι διαθέσιμα στους συμπολίτες μας. Τελευταία της δωρεά ένα πιάνο που κοσμεί την Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης μας», λέει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καβάλας