«Την Πέμπτη 1/7/21 το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας συγκροτήθηκε σε σώμα για πρώτη φορά και εξέτασε τις πρώτες ομαδικές απολύσεις και την πρεμιέρα έκανε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης» ανέφερε στη Βουλή η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. 

 

 

Επίσης τόνισε πως 

 

«Και ενώ οι υπό απόλυση 134 εργαζόμενοι συναντήθηκαν την ίδια μέρα, με τον κ. Μητσοτάκη στην Ξάνθη και ο κ. Μητσοτάκης τους υποσχέθηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα τους και θα δώσει λύση, η κ. Στρατινάκη είχε άλλη άποψη! 

 

Με τεράστιο θράσος στα όρια του παραλογισμού, συνεπικουρούμενη από τον ΣΕΒ και από άλλους εκπροσώπους της εργοδοσίας, ως μέλος του ανώτατου συμβουλίου εργασίας έκανε τα πάντα για να διευκολύνει τον κ. Λαυρεντιάδη στις ομαδικές απολύσεις που σχεδιάζει να κάνει.

 

Και ποιον βρήκε απέναντι η κ. Στρατινάκη, εκτός από τους εργαζόμενους τους οποίους δεν δίνει καμία σημασία; 

 

Βρήκε την εκπρόσωπο στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, από το Υπουργείο Οικονομικών!!!

 

Η κα Πανδώρα Σύρου κατέθεσε σύννομη και αντίθετη πρόταση από την κ. Στρατινάκη. 

 

Αυτό αποδεικνύει ότι η κ. Στρατινάκη παρανομεί κατάφωρα προς όφελος του κ. Λαυρεντιάδη. Παραβιάζει το νόμο και τη διαδικασία. 

 

Το Υπουργείο Εργασίας πρέπει να πάρει πληροφορίες από το μέλος του στο ΑΣΕ και να διαλευκάνει το τι έχει γίνει, διότι εδώ πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του εργατικού δικαίου και του νόμου περί ομαδικών απολύσεων».