Μεγάλη συζήτηση γίνεται για την τηλεκπαίδευση, τα οφέλη, τα μειονεκτήματα αλλά και τις νέες εκπαιδευτικές προκλήσεις. «Ήταν μία συναρπαστική εμπειρία με τον τρόπο που προσαρμόστηκε ο κλάδος. Τα οφέλη είναι πολλά και έσωσε την κατάσταση», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φροντιστηρίων Καβάλας, Αργύρης Μυστακίδης, εξηγώντας ότι θα εφαρμοστεί όπου απαιτείται. 

 

«Η τηλεκπαίδευση άνοιξε νέους δρόμους. Βγαίνουμε με τη φαρέτρα μας εμπλουτισμένη σε εκπαιδευτικά εργαλεία και θα υπάρξει αντανάκλαση στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες  που θα προσφέρουμε από εδώ και πέρα στους μαθητές μας», δηλώνει ο κ. Μυστακίδης

 

Την χαρακτήρισε όμως ως μία διαδικασία που ως συμπληρωματική είναι εξαιρετική αλλά δεν αντικαθιστά με τίποτα τη πολύπλευρη δια ζώσης επαφή δασκάλου-μαθητή όπου αναπτύσσεται ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα και επικοινωνία. 

 

Ακούστε για το θέμα στον KavalaNews 102.8:

 

 

Θα λύσει προβλήματα στους μαθητές από μακριά

 

«Στα περισσότερα φροντιστήρια λειτουργεί ήδη το μεικτό σύστημα διδασκαλίας. Ειδικά στα παιδιά της Γ’ Λυκείου επειδή φοβούνται. Είμαστε στη φάση που ανιχνεύουμε τις δυνατότητες να το βελτιώσουμε και να το κάνουμε να δουλεύει» συμπληρώνει. 

 

Ο κ. Μυστακίδης επίσης τόνισε ότι η τηλεκπαίδευση μπορεί να λύσει προβλήματα με μαθητές που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές

 

«Υπάρχουν απομακρυσμένα χωριά που δεν έχουν πρόσβαση εύκολη στη πόλη και τα παδιά χρειάζονται να κάνουν μεγάλη διαδρομή. Τώρα ανοίγεται ένας νέος δρόμος».

 

Επίσης ο κ. Μυστακίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Εκπαιδευτικών Φροντιστών και στον «παραλογισμό αποφάσεων που θέλουν κλειστά τα Φροντιστήρια».

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη: