Μετά από ανησυχίες που εκφράστηκαν από επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού σχετικά με τις προϋποθέσεις επιστροφής Βουλγάρων τουριστών όπως αυτές τίθενται από τις αρχές της χώρας τους, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας & Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης επικοινώνησε με τους αρμόδιους του Υπουργείου Τουρισμού και θα ήθελε να προβεί στη παρακάτω ενημέρωση. 

 

Σύμφωνα με το σχετικό Διάταγμα του Υπουργού Υγείας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, οι Βούλγαροι τουρίστες που επισκέπτονται άλλη χώρα της Ε.Ε. μπορούν να επιστρέφουν στη Βουλγαρία επιδεικνύοντας:

 

α) πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος  PCR που έχει γίνει 72  ώρες πριν από την είσοδο στη χώρα, ή και

 

β) αρνητικό γρήγορο τεστ αντιγόνου (rapid test), που έχει γίνει μέχρι 48 ώρες πριν από την είσοδο στη χώρα. Εννοείται η είσοδος τους επιτρέπεται και σε περίπτωση που έχουν εμβολιαστεί

 

Όσον αφορά τα rapid tests, το ως άνω Διάταγμα εμπεριέχει λίστα με rapid tests συγκεκριμένων εταιριών που πρέπει να προμηθεύονται, να χρησιμοποιούν και να επιδεικνύουν όσοι Βούλγαροι πολίτες επιχειρούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Για περισσότερη ευκολία, το σχετικό Διάταγμα είναι προσβάσιμο (βουλγαρική γλώσσα) στη παρακάτω διεύθυνση: https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/05/27/zapoved-rd-01-374-27-04-2021.pdf

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Οι επιχειρηματίες του τουρισμού γνωρίζουν το ενδιαφέρον μου, γι’ αυτό και μου μοιράζονται συνεχώς τις ανησυχίες τους. Θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα, όπως συμφωνούν και οι ίδιοι, να ενημερώνουν από πριν τους πελάτες τους, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν, σχετικά με τα όσα προβλέπονται στο συγκεκριμένο Διάταγμα, έτσι ώστε να αποφεύγονται αχρείαστα προβλήματα.

 

Βρίσκομαι στο πλευρό τους και μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου (τηλ. γραφείου 2510833310 / κιν. 6979299433) για όποιαδήποτε απορία ή ερώτηση. Παρακολουθώ το θέμα και θα προχωρήσω σε αντίστοιχη ενημέρωση σε περίπτωση εξελίξεων.»   

 

(δελτίο Τύπου).